Fitnesslegging kiezen

Gepubliceerd: 11 oktober 2020

Laatst geüpdatet: 5 november 2021

Categorie: Leefstijl

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

De meeste vrouwen sporten in een fitnesslegging. Dit zit heerlijk comfortabel en het is niet te warm. Nu wil je graag een nieuwe sportlegging kopen, alleen ben je bang om een miskoop te doen. Daarom geven wij je in dit blog vijf handige tips!

Tip 1: Kies een fitnesslegging die niet doorschijnt

Elke vrouw heeft hier misschien wel eens mee te maken gehad: een fitnesslegging die doorschijnt. Misschien heb je dat pas door na een aantal keren sporten en vraag je jezelf af wat al je medesporters in de gym allemaal hebben kunnen zien… Om dit te voorkomen is het bij het kiezen van een fitnesslegging het allerbelangrijkste om te kiezen voor een stof die niet doorschijnt. Sommige stoffen kunnen ook na verloop van tijd gaan doorschijnen, dus houd dit in de gaten.

Hoe weet je nu welke stof niet doorschijnt? Dat is niet zomaar te bepalen, maar de stof mag in ieder geval niet te dun zijn. Verder schijnen sportleggings van betere (sport)merken en hogere kwaliteit over het algemeen niet door. Kies ook altijd voor een fitnesslegging en niet voor een gewone legging. Gewone leggings zijn niet ontwikkeld voor al die squats en kunnen daarom snel gaan doorschijnen.

Je kunt een fitnesslegging het beste testen voordat je hem koopt, zodat je zeker weet dat het materiaal niet doorschijnend is. Of je moet de mogelijkheid hebben om hem terug te sturen. Koop je een goedkope fitnesslegging online en kun je die niet retourneren? Let dan heel goed op de reviews.

Tip 2: Ga voor ademend materiaal

Zoals we in de vorige tip al hebben aangegeven is het van belang om te kiezen voor een echte fitnesslegging. Een gewone legging ademt ook niet, waardoor het warmte en vocht niet goed afvoert. Fitnessleggings kunnen warmte en vocht beter afvoeren, omdat ze van speciaal materiaal zijn gemaakt. De mate waarin dit gebeurt verschilt echter wel per sportlegging. Let daarom op het materiaal van de legging bij het maken van je keuze. Polyester is zeer ademend en je kunt dan ook het beste kiezen voor een sportlegging die voor het grootste deel uit polyester bestaat.

Tip 3: Zorg dat je alle bewegingen kunt maken

Tijdens je fitness training maken je benen veel verschillende soorten bewegen. Ga je daarna nog stretchen of wil je je fitnesslegging ook dragen tijdens een yogasessie? Dan moet je er al helemaal op letten dat je met deze legging aan comfortabel alle bewegingen kunt maken. Dit betekent dat het materiaal voldoende rekbaar moet zijn en het liefst platten naden hebben.

Tip 4: Bepaal of je zakken nodig hebt

Sommige fitnessleggings zijn uitgerust met zakken of zakjes. Dit kan heel handig zijn als je je telefoon graag bij je draagt of de sleutel van je kluisje veilig wilt opbergen. Bepaal daarom of je zakken of zakjes nodig hebt en houd hierbij rekening met het maken van je keuze.

Tip 5: Denk na over de stijl

Je wilt er natuurlijk goed uit zien in je sportkleding. Sportleggings met een printje kunnen ontzettend leuk zijn, maar vaak moet je hier dan wel een neutrale top bij dragen. Heb je juist gekleurde tops of tops met print die je graag draagt? Dan kun je misschien beter kiezen voor een legging zonder print in een neutrale kleur.

Stap voor stap je leefstijl aanpassen en kilo‘s verliezen

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen hoe je nu echt je leefstijl aanpast en kilo’s verliest. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste als je wilt afvallen? Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl aanpast en blijvend gewicht verliest.

Je leert onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherstel
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen

Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen ->

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Gerelateerde blogs:

Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Insert Content Template or Symbol
100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid