Side Plank - Core stability oefeningen

1 juli 2021

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Je hebt vast wel eens gehoord van core stability. Maar wat houdt dit nu precies in en met welke oefeningen maak je jouw core sterker? In dit artikel leg ik dit uit en vind je vier belangrijke core stability oefeningen.

Wat houdt core stability in?

Core stability is de stabiliteit van de core, oftewel de kern van je lichaam. Dit bestaat uit de rechte en schuine buikspieren, de rug en de bilspieren. Bij een goede core stability is jouw lichaam goed in staat om te reageren op situaties waarin sprake is van een verstoring van de balans.

Je core stability is daarmee belangrijk in het dagelijks leven. Je blijft stabieler in situaties waarin je lichaam uit balans wordt gebracht en je lichaamshouding is beter. Het is ook belangrijk voor je trainingsresultaten. Met een sterkere core presteer je beter en voorkom je blessures.

4 core stability oefeningen

1. Glute Bridge

Dit is een goede oefening voor je billen en je onderrug. Je buikspieren train je ook mee.

2. Bird Dog

De Bird Dog heeft wat weg van de Kickback. Alleen beweeg je hierbij ook tegelijkertijd een arm naar voren. Je moet dan de juiste balans vinden, waardoor je met deze oefening ook meer je onderrug en je buikspieren mee traint.

3. Plank

Dit is een bekende oefening voor het trainen van de buikspieren. Maar weet je dat je hiermee ook de onderrug en de glutes traint? Daarom is dit ook een goede core stability oefening.

4. Side Plank

Deze variant op de normale plank is minder populair. Bij deze oefening ligt de focus met name op de schuine buikspieren.

Wil jij weten welke oefeningen goed zijn en welke spieren je met een oefening traint? Wil je leren hoe je je eigen trainingsschema opstelt voor in de sportschool of thuis? Je leert dit allemaal met onze hardcopy Powervrouw Bundel:

✓ Alle info over krachttraining, voeding, herstel & mindset die je nodig hebt
✓ Ontdek hoe je zelf een trainings- en voedingsschema maakt
✓ Praktisch ingericht: elk hoofdstuk is één stap naar een gezonde levensstijl
✓ Inclusief simpele oefeningen bij elk hoofdstuk die je direct kunt toepassen

Lees meer over dit boek ->

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Dit vind jij ook leuk:

Gerelateerde blogs:

Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid