Side Plank Core Stability oefeningen
Krachttraining
Rowan Blom
Krachttraining
07/01/2021

4 belangrijke core stability oefeningen

07/01/2021

Je hebt vast wel eens gehoord van core stability. Maar wat houdt dit nu precies in en met welke oefeningen maak je jouw core sterker? In dit artikel leg ik dit uit en vind je vier belangrijke core stability oefeningen.

Wat houdt core stability in?

Core stability is de stabiliteit van de core, oftewel de kern van je lichaam. Dit bestaat uit de rechte en schuine buikspieren, de rug en de bilspieren. Bij een goede core stability is jouw lichaam goed in staat om te reageren op situaties waarin sprake is van een verstoring van de balans.

Je core stability is daarmee belangrijk in het dagelijks leven. Je blijft stabieler in situaties waarin je lichaam uit balans wordt gebracht en je lichaamshouding is beter. Het is ook belangrijk voor je trainingsresultaten. Met een sterkere core presteer je beter en voorkom je blessures.

4 core stability oefeningen

1. Glute Bridge

Dit is een goede oefening voor je billen en je onderrug. Je buikspieren train je ook mee.

2. Bird Dog

De Bird Dog heeft wat weg van de Kickback. Alleen beweeg je hierbij ook tegelijkertijd een arm naar voren. Je moet dan de juiste balans vinden, waardoor je met deze oefening ook meer je onderrug en je buikspieren mee traint.

3. Plank

Dit is een bekende oefening voor het trainen van de buikspieren. Maar weet je dat je hiermee ook de onderrug en de glutes traint? Daarom is dit ook een goede core stability oefening.

4. Side Plank

Deze variant op de normale plank is minder populair. Bij deze oefening ligt de focus met name op de schuine buikspieren.

Wil jij weten welke oefeningen goed zijn en welke spieren je met een oefening traint? Wil je leren hoe je je eigen trainingsschema opstelt voor in de sportschool of thuis? Je leert dit allemaal met onze hardcopy Powervrouw Bundel:

✓ Alle info over krachttraining, voeding, herstel & mindset die je nodig hebt
✓ Ontdek hoe je zelf een trainings- en voedingsschema maakt
✓ Praktisch ingericht: elk hoofdstuk is één stap naar een gezonde levensstijl
✓ Inclusief simpele oefeningen bij elk hoofdstuk die je direct kunt toepassen

Lees meer over dit boek ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen