Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Zwakke onderrug trainen: 5 effectieve oefeningen
28 mei 2021 
1 min. leestijd

Zwakke onderrug trainen: 5 effectieve oefeningen

De onderrug is misschien niet de meest populaire spiergroep om te trainen, maar dit is wel ontzettend belangrijk! Je onderrug is een deel van je core en gebruik je tijdens veel oefeningen om kracht te zetten en te zorgen voor stabiliteit. Een zwakke onderrug kan zorgen voor verminderde prestaties en kan zelfs leiden tot blessures.

Tegenwoordig zitten we ook veel en bewegen we weinig, waardoor er extra spanning op de onderrug komt te staan. Dit kan op termijn zorgen voor rugpijn. Meer bewegen helpt sowieso, maar een zwakke onderrug trainen heeft ook een positieve invloed. Hiermee kun je rugpijn voorkomen of bestaande rugpijn verminderen. Let wel altijd goed op je uitvoering bij het trainen van je onderrug en ga niet over je grenzen heen.

Hyperextension

Een ontzettend goede oefening voor je onderrug trainen is de Hyperextension. Je onderrug is hierbij een van de primaire spiergroepen die je traint, evenals je hamstrings.

Barbell Row

De Barbell Row is een effectieve oefening voor het trainen van de gehele rug. Je traint hiermee je onderrug en daarnaast ook je lats.

Glute Bridge

Deze krachttraining oefening doe je misschien al om je glutes te trainen. Maar wist je dat we met de Glute Bridge ook een zwakke onderrug trainen? Zeker een goede oefening om toe te voegen aan je fitness schema dus!

Deadlift

De Deadlift is een oefening voor je benen en billen waarbij je ook de onderrug mee traint. De Romanian Deadlift is de beste variant, ook al ligt bij de gewone Deadlift de focus meer op de rug. Met de Romanian Deadlift is je ROM namelijk groter en de kans op blessures kleiner.

Plank

Dit is niet alleen een goede compound oefening voor je buikspieren; je traint ook direct je onderrug mee!

Je weet nu hoe je jouw onderrug kunt trainen. Maar hoe maak je een goed trainingsschema voor jezelf? En waar moet je nu precies op letten om op de juiste manier te trainen? Volg het concrete stappenplan in onze Powervrouw Bundel om beter te presteren én sneller je bodygoals te behalen.

Al duizenden anderen vrouwen als jij hebben dit hardcopy boek besteld en fantastische resultaten behaald. Je vindt hierin alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. De bundel bestaat uit vier concrete stappenplannen met simpele, praktische oefeningen. Hiermee behaal jij gegarandeerd jouw bodygoals.

Aan de slag ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.