Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Hamstrings trainen thuis? 4 beste hamstring oefeningen
09 maart 2021 
1 min. leestijd

Hamstrings trainen thuis? 4 beste hamstring oefeningen

Je wilt graag je hamstrings trainen thuis, maar je hebt maar weinig materiaal tot je beschikking. Wat zijn dan de beste hamstring oefeningen? In dit artikel vind je de 4 beste hamstring oefeningen voor jouw thuis work-out.

1. Single leg Romanian Deadlift

De Single Leg Romanian Deadlift is een unilaterale oefening waarvoor je maar weinig gewicht nodig hebt. Het is een variant op de gewone Romanian Deadlift die je met een barbell uitvoert. Sowieso gaat de voorkeur altijd uit naar een Romanian Deadlift (of Single Leg Romanian Deadlift) i.p.v. een Deadlift, omdat je hiermee een beter bewegingsbereik hebt en meer de nadruk legt op je hamstrings en billen. De Single Leg Romanian Deadlift is een goede compound oefening en een van beste hamstring oefeningen voor thuis.

2. Kettlebell Swing

Heb je een kettlebell thuis? Dan heb je deze oefening waarschijnlijk wel eens gedaan, want dit is een van de beste kettlebell oefeningen. Ook als je geen kettlebell hebt, kan je met deze oefening je hamstrings trainen thuis. Gebruik dan bijvoorbeeld een dumbbbell of iets anders wat minstens een paar kilo weegt. De Kettlebell Swing is ook een goede compound oefening waarmee je jouw hele lichaam traint. De focus ligt echter het meest op de hamstrings en de billen.

3. Good Mornings

Wil jij je hamstrings trainen thuis met Good Mornings? Meestal wordt deze hamstring oefening met een barbell gedaan, maar je kan het ook met een dumbbell of een gewichtzak uitvoeren. Met deze krachttraining oefening train je met name je hamstrings en je glutes, maar je pakt ook je onderrug en je buikspieren meteen mee.

4. Leg Curl

De Leg Curl is een goede isolatie-oefening voor de hamstrings. In de sportschool doe je deze oefening waarschijnlijk op een apparaat. Maar weet je dat je met de Leg Curl ook je hamstrings kunt trainen thuis zonder apparatuur aan te schaffen? In de video hieronder zie je hoe je dit doet met een weerstandsband. Heb je geen weerstandsband die hiervoor geschikt is? Doe deze hamstring oefening dan met een dumbbell tussen je voeten geklemd.

Wil je weten wat de beste krachttraining oefeningen zijn en hoe je de juiste oefeningen selecteert? Leer hoe je stap voor stap je eigen trainingsschema maakt met onze Powervrouw Bundel. In dit hardcopy boek vind je alle info over training, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt.

Bekijken ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.