Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Train jij met een kettlebell? Dit zijn de 3 beste kettlebell oefeningen
13 februari 2020 
2 min. leestijd

Train jij met een kettlebell? Dit zijn de 3 beste kettlebell oefeningen

Trainen met een kettlebell kan soms veel voordelen bieden, zeker als je thuis traint. Bij de meeste oefeningen kun je in plaats van een barbell of dumbbells ook één of twee kettlebells gebruiken. Welke kettlebell oefeningen zijn nu het beste? Je leest het in dit blog.

Kettlebell Swing

Van alle kettlebell oefeningen staat de Kettlebell Swing echt op nummer 1. Je traint hiermee vrijwel alle spieren in je lichaam, je core én je coördinatie.

1. Plaats je voeten op heupbreedte rondom de kettlebel. Zak lichtjes door je knieën en trek de kettlebell met een rechte rug iets omhoog.

2. Zwaai hem tussen je benen door naar achteren.

3. Beweeg de kettlebell vervolgens naar voren. Dit doe je door je billen en je core aan te spannen en je heupen vooruit te bewegen.

4. Zwaai de kettlebell omhoog tot ooghoogte en laat hem daarna weer omlaag zwaaien tot achter je benen.

Goblet Squat

De Goblet Squat is een variant op de Back Squat. Voor beginners is dit een goede oefening om de Back Squat aan te leren. En wist je dat het doen van een aantal sets Goblet Squats aan het einde van je avond work-out je kan helpen om beter te slapen? Je lees hier meer over in dit blog.

1. Plaats je voeten op heupbreedte rondom de kettlebell. Zak lichtjes door je knieën en trek de kettlebell met een rechte rug omhoog tot net boven je borst. Je kunt hem zoals op de foto aan het ronde gedeelte vasthouden of aan het hengsel. Ga vervolgens rechtop staan.

2. Beweeg nu met een squattende beweging naar beneden (alsof je op een stoel gaat zitten). Houd hierbij je rug recht / iets hol en je core aangespannen. Duw je knieën naar buiten.

3. Beweeg nu weer omhoog door kracht te zetten vanuit je benen. Houd hierbij ook je rug recht / iets hol en je core aangespannen. Duw je knieën weer naar buiten.

Kettlebell Clean Press

Met de Kettlebell Clean Press versterk je de schouderaanhechtingen, waardoor je de kans op blessures verkleint. Daarnaast train je hiermee ook de buikspieren, bil- en bovenbeenspieren en de rug. Om de Kettlebell Clean Press goed uit te kunnen voeren kun je het beste eerst oefenen met de Kettlebell Swing (ook met één hand).

1. Plaats je voeten op heupbreedte rondom de kettlebell. Zak lichtjes door je knieën en trek de kettlebell met één hand een stukje omhoog.

2. Breng de kettlebell omhoog tot borsthoogte en trek je arm naar je borst toe tot je hand de voorzijde van je schouder raakt. Draai je arm hierbij een kwartslag.

3. Duw de kettlebell vervolgens omhoog en draai je arm hierbij nog eens een kwartslag (de binnenzijde van je arm wijst nu naar voren).

4. Trek de kettlebell weer naar je borst en draai je arm hierbij een kwartslag, zodat je weer in dezelfde positie komt als stap 2.

5. Laat de kettlebell met een rechte rug zakken tot hij de grond raakt.

Stap voor stap je leefstijl aanpassen en je bodygoals behalen

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen hoe je nu echt je leefstijl aanpast en je bodygoals behaalt. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste voor optimaal resultaat? Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl aanpast en optimaal resultaat haalt.

In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Welke voeding jou helpt om je bodygoals te behalen
✓ Hoe je jezelf motiveert
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt

Alle info die je nodig hebt om jouw doelen te behalen!

Meer info & bestellen ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.