Kettlebells

13 februari 2020

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Trainen met een kettlebell kan soms veel voordelen bieden, zeker als je thuis traint. * Bij de meeste oefeningen kun je in plaats van een barbell of dumbbells ook één of twee kettlebells gebruiken. Welke kettlebell oefeningen zijn nu het beste? Je leest het in dit blog.

* In dit blog lees je meer over thuis trainen vs. in de sportschool ->

Kettlebell Swing

Van alle kettlebell oefeningen staat de Kettlebell Swing echt op nummer 1. Je traint hiermee vrijwel alle spieren in je lichaam, je core én je coördinatie.

1. Plaats je voeten op heupbreedte rondom de kettlebel. Zak lichtjes door je knieën en trek de kettlebell met een rechte rug iets omhoog.

2. Zwaai hem tussen je benen door naar achteren.

3. Beweeg de kettlebell vervolgens naar voren. Dit doe je door je billen en je core aan te spannen en je heupen vooruit te bewegen.

4. Zwaai de kettlebell omhoog tot ooghoogte en laat hem daarna weer omlaag zwaaien tot achter je benen.

Goblet Squat

De Goblet Squat is een variant op de Back Squat. Voor beginners is dit een goede oefening om de Back Squat aan te leren. En wist je dat het doen van een aantal sets Goblet Squats aan het einde van je avond work-out je kan helpen om beter te slapen? Je leest hier meer over in dit blog ->

1. Plaats je voeten op heupbreedte rondom de kettlebell. Zak lichtjes door je knieën en trek de kettlebell met een rechte rug omhoog tot net boven je borst. Je kunt hem zoals op de foto aan het ronde gedeelte vasthouden of aan het hengsel. Ga vervolgens rechtop staan.

2. Beweeg nu met een squattende beweging naar beneden (alsof je op een stoel gaat zitten). Houd hierbij je rug recht / iets hol en je core aangespannen. Duw je knieën naar buiten.

3. Beweeg nu weer omhoog door kracht te zetten vanuit je benen. Houd hierbij ook je rug recht / iets hol en je core aangespannen. Duw je knieën weer naar buiten.

Kettlebell Clean Press

Met de Kettlebell Clean Press versterk je de schouderaanhechtingen, waardoor je de kans op blessures verkleint. Daarnaast train je hiermee ook de buikspieren, bil- en bovenbeenspieren en de rug. Om de Kettlebell Clean Press goed uit te kunnen voeren kun je het beste eerst oefenen met de Kettlebell Swing (ook met één hand).

1. Plaats je voeten op heupbreedte rondom de kettlebell. Zak lichtjes door je knieën en trek de kettlebell met één hand een stukje omhoog.

2. Breng de kettlebell omhoog tot borsthoogte en trek je arm naar je borst toe tot je hand de voorzijde van je schouder raakt. Draai je arm hierbij een kwartslag.

3. Duw de kettlebell vervolgens omhoog en draai je arm hierbij nog eens een kwartslag (de binnenzijde van je arm wijst nu naar voren).

4. Trek de kettlebell weer naar je borst en draai je arm hierbij een kwartslag, zodat je weer in dezelfde positie komt als stap 2.

5. Laat de kettlebell met een rechte rug zakken tot hij de grond raakt.

Maak je eigen trainingsschema

Wil je weten wat de beste krachttraining oefeningen zijn en hoe je de juiste oefeningen selecteert? Leer hoe je stap voor stap je eigen trainingsschema maakt met onze Powervrouw Bundel. In dit hardcopy boek vind je alle info over training, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt.

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Dit vind jij ook leuk:

Gerelateerde blogs:

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
close-link
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid