13 februari 2020

Categorie: Krachttraining

minuten leestijd

Kettlebells
Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Trainen met een kettlebell kan soms veel voordelen bieden, zeker als je thuis traint. * Bij de meeste oefeningen kun je in plaats van een barbell of dumbbells ook één of twee kettlebells gebruiken. Welke kettlebell oefeningen zijn nu het beste? Je leest het in dit blog.

* In dit blog lees je meer over thuis trainen vs. in de sportschool ->

Kettlebell Swing

Van alle kettlebell oefeningen staat de Kettlebell Swing echt op nummer 1. Je traint hiermee vrijwel alle spieren in je lichaam, je core én je coördinatie.

1. Plaats je voeten op heupbreedte rondom de kettlebel. Zak lichtjes door je knieën en trek de kettlebell met een rechte rug iets omhoog.

2. Zwaai hem tussen je benen door naar achteren.

Powervrouw Bundel

3. Beweeg de kettlebell vervolgens naar voren. Dit doe je door je billen en je core aan te spannen en je heupen vooruit te bewegen.

4. Zwaai de kettlebell omhoog tot ooghoogte en laat hem daarna weer omlaag zwaaien tot achter je benen.

Goblet Squat

De Goblet Squat is een variant op de Back Squat. Voor beginners is dit een goede oefening om de Back Squat aan te leren. En wist je dat het doen van een aantal sets Goblet Squats aan het einde van je avond work-out je kan helpen om beter te slapen? Je leest hier meer over in dit blog ->

1. Plaats je voeten op heupbreedte rondom de kettlebell. Zak lichtjes door je knieën en trek de kettlebell met een rechte rug omhoog tot net boven je borst. Je kunt hem zoals op de foto aan het ronde gedeelte vasthouden of aan het hengsel. Ga vervolgens rechtop staan.

2. Beweeg nu met een squattende beweging naar beneden (alsof je op een stoel gaat zitten). Houd hierbij je rug recht / iets hol en je core aangespannen. Duw je knieën naar buiten.

3. Beweeg nu weer omhoog door kracht te zetten vanuit je benen. Houd hierbij ook je rug recht / iets hol en je core aangespannen. Duw je knieën weer naar buiten.

Kettlebell Clean Press

Met de Kettlebell Clean Press versterk je de schouderaanhechtingen, waardoor je de kans op blessures verkleint. Daarnaast train je hiermee ook de buikspieren, bil- en bovenbeenspieren en de rug. Om de Kettlebell Clean Press goed uit te kunnen voeren kun je het beste eerst oefenen met de Kettlebell Swing (ook met één hand).

1. Plaats je voeten op heupbreedte rondom de kettlebell. Zak lichtjes door je knieën en trek de kettlebell met één hand een stukje omhoog.

2. Breng de kettlebell omhoog tot borsthoogte en trek je arm naar je borst toe tot je hand de voorzijde van je schouder raakt. Draai je arm hierbij een kwartslag.

3. Duw de kettlebell vervolgens omhoog en draai je arm hierbij nog eens een kwartslag (de binnenzijde van je arm wijst nu naar voren).

4. Trek de kettlebell weer naar je borst en draai je arm hierbij een kwartslag, zodat je weer in dezelfde positie komt als stap 2.

5. Laat de kettlebell met een rechte rug zakken tot hij de grond raakt.

Wil je weten wat de beste krachttraining oefeningen zijn en hoe je de juiste oefeningen selecteert? Leer hoe je stap voor stap je eigen trainingsschema maakt met het e-book #TRAIN hard van onze Powervrouw Bundel. Deze complete bundel bestaat uit vier e-books met alle info over training, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt.

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

4 e-books met alle info die je nodig hebt

Powervrouw Bundel 1

In de Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Handmatig geselecteerde blogs voor jou:

Romanian Deadlift

Full body schema voor beginners

Dit full body schema voor beginners bestaat uit één work-out die je twee of drie keer per week kunt doen. De oefeningen kun je zowel in de sportschool als thuis doen. Train je thuis? Zorg er dan voor dat je ...

Lees Meer
Trainen met weerstandsbanden

Trainen met weerstandsbanden: alles wat je moet weten + 10 beste weerstandsband oefeningen

Met weerstandsbanden kun je jouw fitness oefeningen heel eenvoudig zwaarder maken. Ze zijn dan ook ideaal voor je thuis work-out of buiten work-out, maar ook in de sportschool kun je ze goed gebruiken. In dit blog leggen wij je alles ...

Lees Meer
Thuis trainen

Weg met dat uitstelgedrag! Zo motiveer je jezelf voor een thuis work-out

Helaas zijn de sportscholen alweer een tijd gesloten. Gelukkig kun je ook thuis trainen én resultaten behalen. Alleen merken we vaak dat het dan toch net iets lastiger is om gemotiveerd te blijven. Misschien stel jij je thuis trainingen inmiddels ...

Lees Meer
Dumbbell oefeningen

Dit zijn de 15 beste dumbbell oefeningen (+ video’s)

Train je thuis en heb je hier alleen dumbbells tot je beschikking? Of train je graag met losse gewichten in de sportschool en zijn de barbells vaak al bezet? Check dan deze 20 beste dumbbell oefeningen!Dumbbell LungeBelangrijkste spiergroepen: quadriceps (voorkant ...

Lees Meer
Hoeveel sets per spiergroep per week

Hoeveel sets per spiergroep per week moet je doen?

De hoeveelheid spiermassa die je opbouwt en de mate waarin je herstelt zijn afhankelijk van je wekelijkse trainingsvolume, oftewel het aan sets per spiergroep per week. Het volume moet groter zijn dan je minimaal effectieve volume (MEV). Dit staat voor ...

Lees Meer
Geen spiergroei resultaten

Help! Ik zie geen spiergroei!

Dag Powervrouwen! Vandaag een blog over geen resultaten zien. En dan met name in je spiergroei. Het is vast voor sommige van jullie herkenbaar. Al maanden breng je elke week liters zweet naar de sportschool, kan je meer gewicht pakken ...

Lees Meer

Dit vind je misschien ook leuk:

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
close-link
>
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid