Kettlebell oefening
Krachttraining
Rowan Blom
Krachttraining
04/09/2021

Dit zijn 5 beste kettlebell oefeningen voor mooie billen en benen

04/09/2021

Wil je graag je billen en benen trainen op een makkelijke manier? Heb je thuis een kettlebell staan? Voeg dan een aantal van deze kettlebell oefeningen voor mooie billen en benen toe aan je trainingsschema! Geen kettlebell in huis? Je kunt de oefeningen natuurlijk ook in de sportschool doen. 

Single Leg Kettlebell Deadlift

Misschien ken je de Romanian Deadlift wel. Deze oefening is hier een variant op en is met lichter gewicht ook al aardig zwaar. Daardoor is dit een van de beste kettlebell oefeningen voor mooie billen en benen.

Kettlebell Swing

Een van de meest bekende kettlebell oefeningen is de Kettlebell Swing. Je traing hiermee je hele lichaam, maar de focus ligt met name op je billen en benen.

Kettlebell Hip Thrust

De Hip Thrust is een van de beste krachttraining oefeningen voor het trainen van mooie billen. Je kan deze oefening met eigen lichaamsgewicht uitvoeren, maar je kan hem ook verzwaren met een kettlebell.

Kettlebell Goblet Squat

Squatten met een kettlebell? Ja zeker! De kettlebell houd je alleen voor je (in plaats van een barbell op je rug). Deze oefening is erg toegankelijk voor beginners, omdat je kunt beginnen met licht gewicht. Dit bouw je vervolgens langzaam op, totdat je klaar bent om met een stang op je rug te squatten.

Kettlebell Side Lunge

De Side Lunge is een goede variant op de normale Lunge. Je stapt niet naar voren, maar leunt juist naar de zijkant. Met een kettlebell maak je deze oefening zwaarder en train je dus voor mooie billen.

Psst… Heb jij ons papieren KVV Magazine al besteld? Elke editie staat vol met informatieve artikelen, inspirerende verhalen, tips & tricks, een trainingsschema en een weekmenu. Geef je motivatie een boost en behaal jouw bodygoals met ons magazine voor vrouwelijke krachtsporters. Je vindt er nog meer tips voor mooie billen en benen.

Meer info & bestellen ->

KVV Magazines voor vrouwen die aan krachttraining doen