Sportmassage
Krachttraining
Rowan Blom
Krachttraining
08/17/2023

4 redenen waarom je regelmatig een sportmassage moet nemen

08/17/2023

Je komt thuis na een zware training in de sportschool. Je benen zijn verzuurd en je voelt de spierpijn al komen. Maar je hebt wel afgesproken om morgenochtend weer te gaan sporten.. Een sportmassage zou nu ideaal zijn! Veel fanatieke sporters en atleten zweren bij sportmassages. Bepaalde massagetechnieken zorgen voor een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. En dit kan bijdragen aan het bevorderen van spierherstel.

Of je nu een topsporter bent of een fanatieke krachtsporter; hier zijn 4 redenen waarom je regelmatig een sportmassage moet nemen. 

1. Betere doorbloeding

Een sportmassage is anders dan een gewone massage. Deze massage is namelijk gericht op het herstel na een fysieke prestatie of inspanning. De masseur gebruikt speciale massagetechnieken en masseert zowel het spierweefsel als het bindweefsel. Er wordt flink kracht gezet om ook onder de spieren te kunnen masseren.

Door kneden en wrijven wordt de doorbloeding in het lichaam gestimuleerd. En een betere doorbloeding zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarnaast krijgen de spieren meer zuurstof en dit kan bijdragen aan een sneller herstel van de spieren .

2. Verminderde kans op blessures

Dit wist je vast al, maar soepele spieren zijn minder gevoelig voor blessures. Door regelmatig een sportmassage te nemen, zorg je ervoor dat je spieren steeds soepeler worden en hierdoor kan je lichaam beter reageren op zware inspanningen.

Bovendien kan een sportmasseur overbelasting van de spieren tijdig herkennen en zo verder letsel helpen voorkomen.

Sportmassage vrouw

3. Het helpt je ontspannen

Intensieve trainingen zijn niet alleen fysiek zwaar, ze kunnen ook impact hebben op je mentale gezondheid. Sportmassages kunnen je helpen bij het ontspannen van de spieren en je geest. Wist je dat er gelukstofjes worden aangemaakt tijdens een massage? Endorfine en oxytocine zorgen voor een geluksgevoel en verminderen stress. Een sportmassage is dus niet alleen goed voor je spieren, maar ook voor je mentale gezondheid!

Houd er alleen wel rekening mee dat er tijdens een sportmassage meer druk wordt uitgeoefend dan bij een ontspanningsmassage. Het is dus iets minder ontspannend, maar toch is het een goede manier om je spieren en geest tegelijkertijd te laten relaxen.

4. Je voelt je soepeler

Een sportmassage zorgt voor een betere doorbloeding en kan dus bijdragen aan een sneller herstel. Maar merk je ook echt verschil na een massage? Sporters en atleten laten weten dat zij na een sportmassage minder last hebben van vermoeide of pijnlijke spieren. Ze voelen zich soepeler en krijgen meer vertrouwen in het herstel van het lichaam.

Woon je in Amsterdam en kun je wel een sportmassage gebruiken? Of wil je volledig tot rust komen tijdens een ontspanningsmassage? Wanneer je op zoek bent naar een massage in Amsterdam Noord kun je bij Vitaal-welzijn.nl terecht. Alle massages worden volledig afgestemd op jouw lichaam.

Wil je meer weten over krachttraining en gezondheid? Of heb je een blessure opgelopen en wil je weten hoe je hier het beste mee om kunt gaan? In ons nieuwste KVV Magazine lees je alles over krachttraining, voeding en mindset. Je leest verhalen van echte vrouwen en je ontvangt in iedere editie een trainingsschema en weekmenu. 

=> Reserveer jouw exemplaar

KVV Magazines voor vrouwen die aan krachttraining doen