Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Hoeveel gewicht kun je aankomen in 1 dag?
28 december 2021 
2 min. leestijd

Hoeveel gewicht kun je aankomen in 1 dag?

Als je een cheatdag hebt of een feestje viert, eet je misschien wel een stuk meer dan je bedoeling was. Is al het harde werken dan voor niets geweest? Hoeveel gewicht kun je eigenlijk aankomen in 1 dag? In dit blog lees je hier alles over.

Hoeveel gewicht kun je aankomen in 1 dag?

Als je heel goed je best doet en jezelf echt overeet, zou je misschien een halve kilo kunnen aankomen in 1 dag. Daarvoor moet je wel ongeveer 3500 Kcal bovenop je gewone dagelijkse caloriebehoefte eten. Dit komt vaak neer op ongeveer 5500 Kcal in totaal. Dat is echt ontzettend veel en vrijwel onmogelijk.

De kans dat je meer dan een halve kilo in gewicht aankomt in 1 dag is dus vrij klein. Gooi je een dagje jouw dieet overboord en geniet je de hele dag van veel lekkers? Dan zal je eerder rond de 3000 of 4000 Kcal uitkomen, als je niet heel extreem gaat overeten. Dan kom je niet meer dan een kwart kilo per dag aan.

Hoe snel gaat dit gewicht er weer af?

Na een dag - of twee of drie dagen - wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk back on track zijn. Hoe lang duurt het voordat het gewicht dat je nu extra hebt er weer af is? Dat valt gelukkig best wel mee. Gemiddeld vallen de meeste vrouwen ongeveer een halve kilo per week af als ze 20 tot 30 procent onder hun behoefte eten.

Zelfs als je echt extreem veel hebt gegeten op een dag en een halve kilo bent aangekomen, is dit er binnen een week weer af. Ook als je twee dagen achter elkaar tussen de 3000 en 4000 Kcal hebt gegeten, ben je dit binnen een week kwijt.

Je hoeft het dus echt niet meteen op te geven en te denken dat je nu maanden achterloopt. Pak je gezonde leefstijl gewoon weer op en binnen een week ben je weer waar je eerst was.

Waarom lijkt het alsof je meer bent aangekomen?

Als je de dag nadat je veel hebt gegeten in de spiegel kijkt of op de weegschaal staat, schrik je misschien heel erg. Je buik ziet er opgeblazen uit of je ziet dat je een paar kilo bent aangekomen. Dat is echter alleen maar schijn. Je moet echt ontzettend veel eten om meer dan een halve kilo aan te komen in 1 dag.

De spiegel en de weegschaal houden je eigenlijk een beetje voor de gek. Je ziet er nu waarschijnlijk wat voller uit, omdat je lichaam meer vocht vasthoudt doordat je meer koolhydraten hebt gegeten. Ben je nog niet naar het toilet geweest? Dan zit een deel van het eten nog in je buik, wat je nu ook in de spiegel ziet.

Ga gewoon door met je gezonde leefstijl. Binnen een paar dagen is het extra vocht weggetrokken en lijkt het weer alsof je die kilo's kwijt bent.

Soms kun je wel een steuntje in je rug gebruiken om je gezonde leefstijl weer op te pakken. Met een concreet stappenplan doe je het stapje voor stapje en weet je precies wat je wanneer moet doen. Dit concrete en wetenschappelijk onderbouwde stappenplan vind je in onze Powervrouw Bundel.

Al duizenden anderen vrouwen als jij hebben dit hardcopy boek besteld en fantastische resultaten behaald. Je vindt hierin alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. De bundel bestaat uit vier concrete stappenplannen met simpele, praktische oefeningen. Hiermee behaal jij gegarandeerd jouw bodygoals.

Aan de slag ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.