Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Aankomen tijdens dieet? 5 redenen waarom dit gebeurt
01 april 2021 
2 min. leestijd

Aankomen tijdens dieet? 5 redenen waarom dit gebeurt

Je hebt je voedingspatroon helemaal omgegooid. Je eet dagelijks minder calorieën en je kiest voor gezonde producten. Nu zou je dus gewicht moeten verliezen, maar merk je de laatste tijd dat je juist aankomt? Je vraagt jezelf af: 'Waarom kom ik aan tijdens mijn dieet?'. In dit blog vind je 5 redenen voor het aankomen tijdens dieet.

1. Je hebt last van veranderingen in je hormonen

Als vrouw heb je nu eenmaal last van je hormonen, zeker als je nog menstrueert. Tijdens je menstruatie houdt je lichaam namelijk meer vocht vast, waardoor je wel enkele kilo's kan aankomen tijdens dieet.

Veel vrouwen die in de overgang zijn kunnen trouwens ook aankomen tijdens dieet. Dit komt ook doordat het lichaam meer vocht vasthoudt en door een stijging van bepaalde hormonen slaat het lichaam meer vet op.

Lees hoe je kan voorkomen dat je aankomt in de overgang ->

2. Je eet te veel na het sporten

Het is natuurlijk ontzettend goed als je (meer) bent gaan sporten, maar zorg er dan wel voor dat je na het sporten niet te veel eet! De kans is groot dat je honger hebt na het sporten. Het is dan natuurlijk niet erg en eigenlijk alleen maar goed als je dan wel iets eet. Maar doe dit wel bewust en eet dan niet te veel.

3. Je maakt spiermassa aan

Het is natuurlijk alleen maar goed als je aan krachttraining doet terwijl je aan het afvallen bent. Je verbrandt extra calorieën, je wordt sterker en je lichaam wordt strakker. Maar meer spiermassa betekent ook meer gewicht. Het kan dus zijn dat je juist aankomt, maar dat je vetpercentage wel afneemt en je lichaam ook mooier gevormd wordt.

Vrouw met spiermassa

4. Je bent net begonnen met krachttraining of een ander trainingsschema

Door krachttraining ontstaan er kleine scheurtjes in je spieren. Dit komt in grotere mate voor als je net bent of begonnen of bent gestart met een ander trainingsschema. Je spieren moeten dan namelijk nog wennen aan de oefeningen. Door de beschadigingen gaan je spieren meer vocht vasthouden. Dit zorgt voor een toename in je gewicht.

5. Je staat te vaak op de weegschaal

Je komt natuurlijk niet aan door op de weegschaal te staan. Maar door regelmatig op de weegschaal te staan kan je wel vaker het gevoel hebben dat je bent aangekomen. Dat kan je motivatie verminderen en dat zo natuurlijk zonde zijn. Door elke dag op de weegschaal te staan krijg je geen goed beeld. De ene dag ben je afgevallen en de volgende dag weer aangekomen. Vaak gaat dit helemaal niet over je vetpercentage, maar heeft dit andere oorzaken.

Lees waarom je jouw weegschaal vandaag nog deur uit moet gooien ->

Stap voor stap je leefstijl aanpassen en kilo's verliezen

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen hoe je nu echt je leefstijl aanpast en kilo’s verliest. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste als je wilt afvallen? Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl aanpast en blijvend gewicht verliest.

In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherstel
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen

Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.