Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

2 kilo aankomen in 1 week? Daar is een logische verklaring voor
08 juli 2023 
2 min. leestijd

2 kilo aankomen in 1 week? Daar is een logische verklaring voor

O nee, je bent 2 kilo aangekomen in 1 week tijd. Daar gaat al je progressie... Maar ben je wel écht aangekomen in vet? Als het alleen maar vet zou zijn, zou je namelijk ruim 15.000 calorieën te veel moeten hebben gegeten... Hoe kan je dan 2 kilo aankomen in 1 week? Vaak is daar een andere logische verklaring voor.

Je hebt meer koolhydraten gegeten

Je kunt makkelijk 2 kilo aankomen in 1 week of zelfs 2 kilo aankomen in 1 dag als je meer koolhydraten hebt gegeten dan normaal. Dit geldt met name voor vrouwen die een koolhydraatarm of een koolhydraatbeperkt dieet volgen. Dat betekent niet dat koolhydraten slecht voor je zijn en zorgen voor veel vetopbouw. Dat is namelijk niet zo.

Maar koolhydraten zorgen er wel voor dat je meer vocht vasthoudt. Daardoor geeft de weegschaal een hoger getal aan en zie je er misschien ook wat voller uit. Als je de komende dagen wat minder koolhydraten eet, ben je dat vocht en die kilo's zo weer kwijt.

Te veel koolhydraten eten

Je hebt veel zout gegeten

Ook het eten van veel zout zorgt ervoor dat je meer vocht vasthoudt. En dat kan dus ook weer leiden tot een hoger getal op de weegschaal.

Je maag en darmen zitten voller

Als je een flinke maaltijd hebt gegeten en nog niet naar het toilet bent gegaan, kun je ook ineens 2 kilo zijn aangekomen in 1 dag. Dit komt dan doordat er nog veel voedsel in je maag en darmen zit. Het is dus niet 2 kilo vet.

Ook als je jezelf nu in de avond weegt terwijl je de vorige keer in de ochtend hebt gewogen, kun je een stuk zwaarder zijn. En wat denk je dat er gebeurt als je last hebt van constipatie? Ook dan blijft er meer voedsel in je lichaam zitten en kan het lijken alsof je bent aangekomen.

Je moet ongesteld worden

Voordat je ongesteld moet worden stijgt de hoeveelheid oestrogeen in je lichaam. Een hoge hoeveelheid van dit hormoon zorgt ervoor dat je meer vocht vasthoudt. Ben je 2 kilo aangekomen in 1 week en moet je ongesteld worden? Grote kans dat het daaraan ligt. Goed nieuws: vanaf het moment dat je ongesteld wordt verdwijnt dat extra gewicht weer.

Lees ook: Meer honger vlak voordat je ongesteld wordt? Hierdoor komt dat ->

Zo schrik je minder van de weegschaal

Ook al ken je deze redenen nu, misschien schrik je alsnog als je volgens de weegschaal 2 kilo bent aangekomen in 1 week of in 1 dag. Om dit te voorkomen kun je een aantal dingen doen:

  • Weeg jezelf maximaal 1 keer per week;
  • Weeg jezelf altijd op hetzelfde moment: voordat je hebt ontbeten en gedronken en voordat je bent gaan sporten;
  • Weeg jezelf niet de dag na een cheatdag of een cheatmaaltijd, maar pas een paar dagen later;
  • Meet ook je lichaamsomtrek en maak foto's;
  • Kijk naar je vooruitgang over een langere termijn, bijvoorbeeld een maand of een half jaar.

Lees ook: Je weegschaal… gooi hem weg! ->

Stap voor stap je leefstijl aanpassen en kilo's verliezen

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen hoe je nu echt je leefstijl aanpast en kilo’s verliest. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste als je wilt afvallen? Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl aanpast en blijvend gewicht verliest.

In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherstel
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen

Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen ->


Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.