27 september 2016

Categorie: Krachttraining

minuten leestijd

Over de auteur
Suus Berns

Hallo sportieve dame,
Ik ben vaste gastblogger bij krachttraining voor vrouwen en dit doe ik met heel veel plezier. Schrijven is één van mijn grootste hobby's. Andere hobby's zijn wandelen, yoga, lezen en zingen.
Sinds tien jaar heb ik de ziekte van Crohn, dit is chronisch, net zoals mijn optimisme! Graag informeer en inspireer ik andere sportievelingen via mijn Instagram.

Trayanka Dierx-Krastanova versterkt het team van Moves-you sinds juni 2015 als personal trainer en gewichtsconsulente. Zij maakt sinds kort mijn voedingsschema’s en ik heb haar mogen interviewen voor Krachttraining Voor Vrouwen.

Hoe begon je met krachttraining?

In 2005 zei mijn man: “Wij gaan fitnessen”, dus ik ging met hem mee. Zo ben ik erin gerold, maar in het begin vond ik het maar raar en voelde ik me niet op mijn gemak. Toen ik eenmaal wist waar ik mee bezig was qua uitvoering en me er meer in ging verdiepen raakte ik langzaamaan verslaafd.

Had je direct ook interesse in voeding of kwam dat later?

Dat was er niet direct, maar wel vrij snel daarna. Ik werd me er namelijk van bewust dat ik zonder de juiste voeding niet optimale resultaten zou behalen.

Gebruik je supplementen?

Ik gebruik BCAA, glutamine, creatine, ZMA, omega 3-6-9, chroom, ALA, multivitamine, in de winter vitamine C en vitamine D, beta alanine en whey- en caseine eiwit, kinderaspirine (verjonging) en een anti-oxidant.

Pas jij zelf ook geregeld je voeding aan?

Absoluut!! Ik pas mijn voedingsschema constant aan mijn doelen aan en ook om te voorkomen dat ik op een plateau raak. Stilstaan is voor niemand motiverend, dus geregeld aanpassen helpt je om je doelen beter te behalen.

Welke persoonlijke doelen wil je nog bereiken?

Ik wil me blijven ontwikkelen met studies betreft voeding en sport. Mijn persoonlijke lichaamsdoel is het werken aan maximale spieropbouw, waarbij de focus zal liggen op de billen en benen. Maar eerst ga ik nog even op vakantie.

Wat wil jij je klanten meegeven?

Ik wil mensen coachen naar een gezondere levensstijl waarin zij trots in het bezit zijn van een mooier, sterker en gezonder lichaam. Ook wil ik ze hierbij motiveren en inspireren.

Hoe zorg jij ervoor dat je zelf gemotiveerd blijft?

Door vaak in de spiegel te kijken, haha. 😉 Ik wil zo vitaal en gezond mogelijk oud worden en knap blijven. Ik wil optimaal kunnen genieten van mijn toekomstige kind(eren) en eventueel kleinkinderen. En een maximale bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij in mijn vakgebied, maar ook op andere gebieden.

Heb je tips voor vrouwen die starten met krachttraining?

Geef in alles wat je doet je volle 100%. Ik garandeer jou dat je dan je doel zal bereiken! En geef nooit op, wees toegewijd en geduldig. Bouwen aan mooie en nieuwe dingen kost tijd en doorzettingsvermogen. Geloof in jezelf!!!

Gerelateerde blogs:

Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid