Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

5 kleine acties die je vandaag nog kunt om dichterbij je bodygoals te komen
11 december 2021 
4 min. leestijd

5 kleine acties die je vandaag nog kunt om dichterbij je bodygoals te komen

Genoeg bewegen, een paar keer per week naar de gym, je voeding aanpassen, voldoende water drinken, genoeg slapen… Het lijkt allemaal zo ontzettend veel, zeker als je net van start gaat. Het is allemaal belangrijk, maar je hoeft echt niet alles ineens helemaal perfect te doen vanaf dit moment. Dat houd je misschien een paar dagen vol, maar de kans is groot dat het je daarna te veel wordt. Het is veel beter om elke dag een paar kleine acties te doen. Hier vind je een lijst met 5 kleine acties die je vandaag nog kunt doen om je bodygoals te behalen.

1. Maak een lijst van lekkere gezonde recepten

Als je niet weet wat je moet eten, grijp je toch al snel naar een kant-en-klaarmaaltijd of een ongezonde snack. Terwijl je daar misschien niet eens trek in hebt… Als je dit te vaak doet, staat het jouw bodygoals in de weg. Zonde toch?

Om je vandaag alvast voor te bereiden op al die dagen dat je geen inspiratie hebt, kun je nu alvast een lijst met lekkere en gezonde recepten maken. Ga eens lekker op zoek naar recepten op internet en in receptenboeken en sla ze ergens op. Houd je niet van koken? Zorg er dan ook voor dat het recepten zijn die makkelijk en snel te bereiden zijn. Je hoeft niet meteen honderden recepten te zoeken, maar kijk wel of je een lijst kunt maken van minstens vijftien recepten.

2. Plan een gezamenlijke work-out of wandeling in

Als je het soms moeilijk vindt om jezelf te motiveren voor een work-out of meer beweging, is het slim om een gezamenlijke work-out of wandeling in te plannen. Je hebt dan toch meer het gevoel dat je moet gaan en waarschijnlijk heb je er ook veel meer zin in. Dit kan met een vriend(in) of familielid, maar je kunt ook meedoen met een groepsles.

Plan na die work-out of wandeling ook direct weer een nieuwe gezamenlijke work-out of groepsles in en blijf dit doen. Zo blijf je het sporten of bewegen veel beter volhouden.

3. Maak een boodschappenlijst voor komende week

Het is handig om een boodschappenlijst voor een week te maken, zodat je in één keer klaar bent en weet wat je gaat eten. Natuurlijk kun je ook twee of drie keer boodschappen doen, maar dan haal je gewoon elke keer een deel van je lijst. Je hoeft dan niet elke paar dagen na te denken wat je nu allemaal moet halen. Bestel je jouw boodschappen het liefst? Plaats dan ook direct alvast één of meerdere bestellingen.

Een deel van je boodschappenlijst haal je waarschijnlijk wel vaker. Denk maar aan brood of kwark. Je kunt deze boodschappen ook op een andere lijst zetten die je voortaan als basis kunt gebruiken. Zo hoef je hier niet elke week weer opnieuw alles te bedenken. Dat scheelt je tijd en energie.

4. Start met een nieuwe gewoonte

Als jij vandaag van alles doet om je bodygoals te behalen en het morgen alweer opgeeft, heb je daar vrijwel niets aan. Om je doelen te behalen is het belangrijk dat je bepaalde dingen consistent doet, elke dag of anders elke week.

Het starten met een nieuw voedingspatroon is een erg grote verandering. Beter is het om één ding te veranderen in je voedingspatroon of in je leefstijl. Meer eiwitten eten is ook nog erg algemeen en dus ook niet geschikt als gewoonte. Een betere gewoonte is: elke dag een schaaltje magere kwark eten na het avondeten. Dit kun je snel tot een automatisme maken en zo krijg je ook dagelijks meer eiwitten binnen.

Bepaal welke kleine gewoonte jou een stuk verder gaat helpen en start hier vandaag mee.

5. Maak al je acties klein

Nu je de vier kleine acties hierboven hebt gedaan, zitten er misschien nog steeds allemaal acties in je hoofd die je zou moeten doen. Sommige dingen zijn misschien eenmalig, zoals een sportschool uitzoeken, je macro’s berekenen of onze Powervrouw Bundel kopen. Plan deze acties in je agenda in. Het hoeft niet allemaal op één dag, zeker niet als het veel acties zijn. Kijk eens of je elke dag waarop je niet heel druk bent een eenmalige actie kunt inplannen.

Waarschijnlijk heb je daarnaast ook nog terugkerende acties. Dingen die je elke dag zou moeten doen of elke week, zoals meer eiwitten eten, meer water drinken en sporten. Probeer elk van deze acties klein en concreet te maken, net zoals je dat hebt gedaan met de gewoonte bij punt 4 in dit blog.

Elke drie weken

Zodra je de actie klein en concreet hebt gemaakt, ga je deze actie inplannen. Je hoeft niet direct vandaag met al deze gewoontes te starten. De kans is dan alleen maar kleiner dat je het volhoudt. Kijk of je elke drie weken met een nieuwe gewoonte kunt starten.

Vind je dat te weinig? Start dan elke drie weken met twee of drie nieuwe gewoontes, maar zorg ervoor dat dit dan op andere gebieden is. Bijvoorbeeld elke ochtend wat rek- en strekoefeningen doen en elke avond na het avondeten een schaaltje magere kwark eten.

Soms zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet meer waar je nu precies moet beginnen. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen om jou bodygoals te behalen. Met een concreet stappenplan dat wetenschappelijk onderbouwd is weet je zeker dat je het op de juiste manier doet. Je stelt het belangrijkste voorop en je weet precies wat je wanneer moet doen. Dit concrete stappenplan vind je in onze Powervrouw Bundel.

Al duizenden anderen vrouwen als jij hebben dit hardcopy boek besteld en fantastische resultaten behaald. Je vindt hierin alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. De bundel bestaat uit vier concrete stappenplannen met simpele, praktische oefeningen. Hiermee behaal jij gegarandeerd jouw bodygoals.

Aan de slag ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.