Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Vind een sportschool die bij je past!
23 februari 2019 
1 min. leestijd

Vind een sportschool die bij je past!

Yes, je hebt jezelf eindelijk overgehaald om naar de sportschool te gaan. Dat is al de eerste stap, goed bezig! Maar hoe kies je nu een sportschool die bij je past? Hier vind je een aantal tips.

Tip 1. Let op de locatie

De kans dat je ook echt naar de sportschool gaat is veel groter als je hier niet ver voor hoeft te reizen. Kijk daarom eerst welke sportscholen bij jou in de buurt zitten. Wil je (ook) gaan sporten op dagen dat je vrij bent van werk / school? Dan is het beter om alleen te kijken naar sportscholen die in de buurt zijn van de plek waar je woont. Wil je alleen na of voor je werk / school gaan sporten? Dan kun je ook zoeken naar sportscholen die in de buurt van je werk / school liggen of rondom de route hier tussen,

Ga je samen met iemand anders sporten? Zoek dan samen een sportschool uit die voor jullie allebei in de buurt is!

Tip 2. Bekijk het aanbod

Elke sportschool is anders ingericht. Sommige sportscholen focussen zich meer op cardio training en er zijn dan minder krachtsport apparaten en gewichten te vinden. Andere sportscholen focussen zich juist meer op krachttraining, waardoor je hier meer gewichten en minder cardio apparaten zult vinden.

Wil je (ook) groepslessen gaan volgen? Kijk dan ook naar de groepslessen die een sportschool aanbiedt en op welke tijden deze lessen zijn.

Tip 3. Neem een kijkje

Voordat je je gaat inschrijven bij een sportschool is het belangrijk om eerst even een kijkje te nemen. Ga langs bij alle sportscholen die nu nog op je lijstje staan. Meestal mag je gratis langskomen voor een introductie, om een keer zelfstandig te trainen of een groepsles te volgen. Probeer zoveel mogelijk uit en kijk of de materialen van goede kwaliteit zijn. Stel vragen aan het personeel, zodat je direct weet of ze klantvriendelijk en deskundig zijn. Proef de sfeer en vraag jezelf af of je je hier op je gemak voelt. Ga voor jezelf na of er nog andere punten zijn die belangrijk voor je zijn (en hoe belangrijk) en let hier ook op.

Tip 4: Kies een sportschool die binnen je budget valt

Je hebt nu alle punten die belangrijk voor je zijn op een rijtje gezet en gekeken welke sportscholen hieraan voldoen. Maar je moet natuurlijk ook kijken naar de prijs van een abonnement. Bedenk wat je kunt (en wilt) uitgeven en bekijk welke sportscholen er binnen dit budget. Houd hierbij ook rekening met de voorwaarden, de opzegtermijn en eventuele speciale aanbiedingen.

We hopen dat je met onze tips een sportschool vindt die binnen je budget valt en snel aan de slag kunt! :)

Kun je nog wel wat tips gebruiken om te starten met fitness? Lees dan onze startersguide voor beginnende krachtsporters!

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.