Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Zo bereid jij je voor op de eerste keer sportschool!
10 februari 2020 
1 min. leestijd

Zo bereid jij je voor op de eerste keer sportschool!

Vind je het moeilijk om voor het eerst naar de sportschool te gaan? Met de tips in dit blog kun jij je helemaal voorbereiden op jouw eerste keer in de sportschool én verminder je je onzekerheid!

Oefen thuis

Je hebt besloten te starten met krachttraining, alleen vind je het nogal spannend om naar de sportschool te gaan. Je weet niet wat je mee moet nemen en hoe je de oefeningen moet doen. Je kunt direct in de sportschool beginnen, maar het kan ook helpen om eerst thuis aan de slag te gaan. Hier kun je een aantal oefeningen alvast oefenen en de juiste techniek aanleren.

Begin bijvoorbeeld met Squats, Single Leg Romanian Deadlifts, Bulgarian Split Squats, Push-Ups, Glute Bridge en Standing Calf Raise. Zo train je al de meeste spiergroepen zonder dat je gewichten of weerstandsbanden in huis hoeft te halen. Doe dit bijvoorbeeld twee keer per week. Het is fijn als je dit voor een spiegel kan doen of als iemand met je meekijkt, zodat je weet of je de oefening op de juiste manier uitvoert.

Voorbereiden op de sportschool

  1. Neem een kijkje bij verschillende sportscholen en kies een sportschool die bij jou past.
  2. Ga lekker shoppen en zoek een mooie sportoutfit uit waar jij je fijn in voelt!
  3. Koop een bidon of een flesje water.
  4. Dit neem je mee: sportkleding, handdoek, water en evt. oordopjes. Plus als je in de gym wilt douchen: handdoek, shampoo, douchegel en evt. make-up.

Voor het eerst naar de sportschool

Als je een aantal weken thuis hebt getraind, kun je naar de sportschool gaan (of je kunt direct al in de sportschool gaan trainen). De voorkeur gaat altijd uit naar trainen in de sportschool, omdat je hier veel gewichten tot je beschikking hebt en stapje voor stapje progressie kunt boeken.

De eerste keer is voor vrijwel iedereen lastig. Als je nu ineens met gewichten en op apparaten moet gaan trainen, weet je misschien nog niet precies hoe je dit moet doen. Wees niet bang om dit te vragen! Sportschool medewerkers en ervaren krachtsporters helpen je vaak graag.

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.