Vrouw die krachttraining doet
Krachttraining
Rowan Blom
Krachttraining
07/08/2023

5 redenen waarom elke vrouw aan krachttraining zou moeten doen

07/08/2023

 Meer bewegen is natuurlijk goed voor onze gezondheid, maar krachttraining biedt nog veel meer voordelen. Waarom zou elke vrouw aan krachttraining moeten doen? Hieronder vind je vijf redenen.

1. Je lichaam krijgt mooie vormen

De meeste vrouwen starten met krachttraining om hun lichaam mooi te vormen. Ze willen bijvoorbeeld afvallen of aankomen. Het grote voordeel van krachttraining ten opzichte van cardio is dat je hiermee ook echt je lichaam meer vorm geeft. Het zorgt dus niet allen voor gewichtstoename of -afname, maar je lichaam komt er ook strakker en mooier gevormd uit te zien. Daarbij kun je met krachttraining ook wat extra aandacht geven aan bepaalde delen van je lichaam, zoals je billen of je buik.

2. Je krijgt meer zelfvertrouwen

Krachttraining zorgt voor een krachttoename en daardoor voel je je ook veel sterker. Bijvoorbeeld als je alleen in een donker steegje loopt, maar ook gewoon in het algemeen. Je hebt het gevoel dat je de wereld veel beter aan kan en je staat sterker in je schoenen.

3. Je zit lekkerder in je vel

Wist je dat je lichaam tijdens het doen van een krachttraining gelukstofjes aanmaakt? Daardoor voel je je gelukkiger en zit je over het algemeen lekkerder in je vel.

4. Je lichaamshouding wordt beter

Een andere goede reden om aan krachttraining te doen is het verbeteren van je lichaamshouding. Met krachttraining leer je je rug rechter houden en je traint je rugspieren, waardoor je meer rechtop gaat staan. Je krijgt minder last van je rug en je komt ook zelfverzekerder over.

5. Je hormoonbalans verbetert

Veel vrouwen hebben last van schommelingen in hun hormoonbalans, met name vlak voor en tijdens de menstruatie. Dit kan stemmingswisselingen en andere klachten tot gevolg hebben. Door regelmatig een krachttraining work-out van 45 tot 60 minuten verbeter je jouw hormoonbalans en verminder je deze klachten.

Wil je weten wat de beste krachttraining oefeningen zijn en hoe je de juiste oefeningen selecteert? Leer hoe je stap voor stap je eigen trainingsschema maakt met onze hardcopy Powervrouw Bundel. Je vindt hierin alle info over training, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt.

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen