Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Wat is de beste manier om af te vallen?
03 september 2021 
3 min. leestijd

Wat is de beste manier om af te vallen?

De ene persoon haalt goede resultaten met het ene dieet, terwijl de ander juist weer zweert bij een ander voedingspatroon. Misschien heb je zelf ook wel een aantal diëten en voedingspatronen geprobeerd en niet het gewenste resultaat behaalt. Wat is nu de beste manier om af te vallen? In dit artikel lees je hier alles over.

Er is niet één beste methode

Natuurlijk is het fijn als ik nu gewoon een bepaald voedingspatroon of dieet zou kunnen noemen dat voor iedereen de beste methode is. Waarbij keurig staat aangegeven wat je wel en niet mag eten, zodat je precies weet wat je moet doen. Maar helaas is niet één methode de beste methode.

Elk persoon is namelijk verschillend. De ene persoon kan beter een wat strenger dieet volgen, terwijl de ander het beste alleen wat kleine aanpassingen kan doen. Sommige vrouwen behalen goede resultaten door alleen intermittent fasting toe te passen, terwijl anderen juist vaker moeten eten en er echt op moet letten dat ze gezonde en verzadigende producten eten. Je moet er dus achter komen wat voor jou goed werkt.

Niet blijven switchen

Het is in ieder geval belangrijk dat je niet steeds blijft switchen van dieet of voedingspatroon. Je lichaam reageert hier op en moet steeds weer wennen. De kans is ook groot dat je gaat jojo-en als je dit doet. Toch kan het wel goed zijn om af en toe eens een nieuw voedingspatroon te proberen, maar dan vooral om te kijken welke aspecten van dit patroon goed bij jou passen en goed voor je werken. Je hoeft ook niet meteen je hele voedingspatroon om te gooien... Je kunt ook kijken hoe je bepaalde delen van een voedingspatroon kunt toepassen in je huidige patroon.

Wat is de beste manier om af te vallen?

Je weet nu wat je niet moet doen als je wilt afvallen, maar wat doe je dan wél? Het beste is om stap voor stap je voedingspatroon aan te passen. Zo creëer je een voedingspatroon dat bij je past, dat je lang volhoudt en waarvan je geniet. Duurt het afvallen dan wat langer? Misschien wel als je het van tevoren bekijkt, maar uiteindelijk behaal je vaak veel betere resultaten.

Je kiest dus niet voor een standaard dieet of voedingsschema. Je brengt je eigen eetpatroon in kaart en kijkt wat je hieraan kunt verbeteren. Het is ook echt niet nodig om alles om te gooien; een aantal kleine aanpassingen is vaak al genoeg. Natuurlijk is het goed om naar je calorie-inname en je macro-inname te kijken, zeker op het begin. Je wordt je dan bewust van hoeveel je eet en welke voedingsstoffen je binnenkrijgt. Aan de hand daarvan kun je kleine veranderingen toevoegen om dit te verbeteren.

Bepaalde delen van een bepaald voedingspatroon of dieet kun je ook stapje voor stapje in je voedingspatroon toepassen, als dit je aantrekt. Kijk ook of dit bij je past en of het goed is voor je resultaat. Laat het anders weer los.

Blijf je ook niet continu focussen op je calorieën en macro's. Dat is niet goed en ook niet nodig. Na een aantal weken ben je je al veel bewuster en weet je ongeveer wel wat er in een product zit en wat je op een dag binnenkrijgt. Een paar calorieën meer of minder is echt niet zo'n groot probleem.

Voeding die je voedt

Een belangrijke overeenkomst tussen de meeste diëten en voedingspatronen is dat de focus met name ligt op voeding die voedt. Bij het ene dieet gaat de aandacht meer uit naar groenten en fruit, bij het andere dieet meer naar gezonde vetten en bij weer een ander voedingspatroon naar peulvruchten.

In ieder geval is het altijd belangrijk dat je voornamelijk voedingsmiddelen eet die je lichaam echt voeden. Je voelt je dan energieker, je zit lekkerder in je vel, je bent meer verzadigd én het is goed voor je gezondheid.

Wil je leren hoe je stap voor stap jouw voedingspatroon verandert en blijvend resultaat behaalt? In onze hardcopy Powervrouw Bundel vind je een handig stappenplan en simpele oefeningen. Hiermee creëer je een voedingspatroon dat bij je past én waar je plezier aan beleeft. Het boek bevat alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt om jouw bodygoals te behalen.

Bekijk deze bundel ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.