Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

5 super effectieve fitness oefeningen voor mooie ronde schouders
08 juli 2023 
1 min. leestijd

5 super effectieve fitness oefeningen voor mooie ronde schouders

Word je niet heel snel breed als je jouw schouders gaat trainen? Nee hoor, zeker niet. Het duurt echt wel even voordat je de nodige spiermassa hebt opgebouwd om wat breder te worden. Ronde schouders geven je wat meer body en helpen ook bij het ontwikkelen van die o zo gewilde v-vorm. Je schouderspieren gebruik je trouwens ook bij veel andere fitness oefeningen, dus het is belangrijk dat ze sterk zijn. Hier vind je 5 super effectieve fitness oefeningen voor mooie ronde schouders.

1. Overhead Press

Een echter powerlift oefening waarmee je meteen meerdere spiergroepen aanpakt. Bij deze fitness oefening ligt de focus met name op de voorste schouderkop.

2. Cable Side Raise

De zijkant van je schouders train je met de Side Raise. Je kunt deze krachttraining oefening met verschillende soorten materiaal uitvoeren. Met de Cable Side Raise houd je jouw schouderspieren tijdens de gehele beweging onder spanning. Doe je de oefening thuis en heb je geen kabel of weerstandsbanden? Doe hem dan met dumbbells.

3. Face Pulls

Je mag de achterkant van je schouders natuurlijk niet vergeten. De Face Pulls is hiervoor een goede fitness oefening. Deze oefening helpt trouwens ook mee om schouderblessures te voorkomen. Thuis kun je deze oefening met een handdoek uitvoeren.

4. Arnold Press

Net iets uitgebreider dan de Shoulder Press met dumbbells: de Arnold Press. Deze krachttraining oefening doe je ook met dumbbells, alleen maak je hierbij nog een extra draai. Daardoor train je net wat extra spieren mee. De focus ligt voornamelijk op de voorste schouderkop.

5. Reverse Fly

Je kent de Dumbbell Fly misschien wel, wat een goede oefening is voor het trainen van je borstspieren. De Reverse Fly is hier een variant op. Je staat hierbij niet rechtop, maar naar voren gebogen. Daardoor is de zwaartekracht anders en ligt de focus op de achterkant van je schouderspieren.

Als je meer uitleg wilt over krachttraining oefeningen en inspiratie wilt opdoen met onze trainingsschema’s, raad ik je ons dubbeldikke papieren KVV Magazine aan. Dit blad staat vol met inspirerende verhalen van andere krachtsporters en no-nonsense info over training en voeding. In elke editie vind je ook een trainingsschema en weekmenu.

=> Reserveer jouw exemplaar

KVV Magazines voor vrouwen die aan krachttraining doen

Veelgestelde vragen over schouders trainen

Hoe kan ik mijn schouders effectief trainen zonder gewichten?

Je kunt je schouders effectief trainen zonder gewichten door gebruik te maken van huishoudelijke voorwerpen zoals flessen water of gevulde rugzakken als weerstand.

Zijn weerstandsbanden een effectieve optie voor het trainen van mijn schouders?

Ja, weerstandsbanden zijn een effectieve optie voor het trainen van je schouders. Ze bieden weerstand en kunnen worden gebruikt om de intensiteit van de oefeningen te verhogen.

Hoe vaak moet ik mijn schouders trainen voor optimale resultaten?

Het wordt over het algemeen aanbevolen om je schouders 2-3 keer per week te trainen met voldoende rustdagen tussen de trainingen om je spieren te laten herstellen.

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.