Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Bovenlichaam trainen met een kettlebell: 4 beste oefeningen
11 mei 2021 
1 min. leestijd

Bovenlichaam trainen met een kettlebell: 4 beste oefeningen

Als je traint met een kettlebell in plaats van dumbbells, wordt je core meer aangesproken. Je stabiliserende spieren moeten namelijk meer werk verrichten, omdat het zwaartepunt van de kettlebell van je hand af ligt. Je traint dus meer spieren en daarnaast gaat je explosieve kracht vooruit. Ook wordt je gripkracht beter. Dit komt doordat het lastiger is om een kettlebell vast te houden, omdat het handvat dikker is. Trainen met een kettlebell biedt dus veel voordelen. Maar hoe kun je nu het beste jouw bovenlichaam trainen met een kettlebell? Hier vind je de 4 meest effectieve kettlebell oefeningen voor je bovenlichaam.

One-arm Kettlebell Row

Deze oefening lijkt eigenlijk precies op de One-Arm Dumbbell Row. De focus ligt hierbij op de lats, maar je traint ook de rest van je rug, de buikspieren, de borst en de biceps mee.

Kettlebell Chest Press

De Kettlebell Chest Press is eigenlijk een soort Bench Press, maar dan met een Kettlebell. Hiermee train je met name de borstspieren, maar ook de schouders en de triceps. Je kunt deze fitness oefening ook staand doen en/of met één arm tegelijk.

One-Arm Kettlebell Military Press

Een ontzettend goede kettlebell oefening voor je schouders en rug is de One-Arm Kettlebell Military Press. Je traint hiermee de schouders, bovenrug, bovenkant van de borst, triceps en core. Je kunt de oefening staand doen, maar ook zittend. Als je het zittend doet, train je de core en de hamstrings nog meer mee.

Russian Twist

Met de Russian Twist train je jouw abs, obliques en onderrug, oftewel je gehele core. Je kunt deze oefening met een kettlebell doen om hem zwaarder te maken.

Welk gewicht moet je kiezen?

Bij het trainen met een kettlebell is het ook belangrijk om het juiste startgewicht te kiezen. Je moet niet te zwaar trainen, maar ook niet te licht. In het eerste geval loop je het risico op overbelasting en blessures en in het tweede geval haal je niet het maximale uit je training.

Met dit blog kun je bepalen wat jouw ideale startgewicht is.

Als je meer wilt leren over krachttraining en verschillende krachttraining oefeningen, raad ik je onze KVV Magazines aan. Hierin vind je uitleg over oefeningen, trainingsschema's en no-nonsense info over krachttraining en voeding. Elke vrouwelijke krachtsporter zou dit magazine in huis moeten hebben!

Reserveer jouw exemplaar

KVV Magazines voor vrouwen die aan krachttraining doen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.