Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Armspieren trainen: dit zijn de 5 beste oefeningen
06 juni 2021 
2 min. leestijd

Armspieren trainen: dit zijn de 5 beste oefeningen

Vaak zijn vrouwen meer gericht op het trainen van de benen en billen. Maar je armspieren trainen is minstens zo belangrijk! Hierdoor word je sterker, is je lichaam in verhouding en kun je gewichten makkelijker optillen. Als je progressie wilt blijven maken bij het trainen van je onderlichaam, heb je ook sterke armen nodig. Hoe kun je nu het beste je armspieren trainen? Hieronder vind je de 5 beste fitness oefeningen voor het trainen van je biceps en triceps.

Biceps oefeningen

Biceps Curl

Dit is waarschijnlijk wel een van de meest bekende krachttraining oefeningen voor het trainen van de biceps. Het is een redelijk makkelijke oefening en daardoor ook zeer geschikt voor beginners. Je kunt deze oefening met dumbbells doen, maar ook met een barbell. Train je thuis en heb je alleen weerstandsbanden in huis? Dan kun je deze oefening ook doen met een weerstandsband. Met een voet sta je op de ene kant van de weerstandsband en vervolgens voer je de oefening uit.

Seated Hammer Curl

Deze fitness oefening is wellicht minder bekend dan de Biceps Curl, maar minstens net zo goed. Deze oefening doe je zittend op een bankje of stoel.

Triceps oefeningen

Triceps Extension

De Triceps Extension is een oefening die je op verschillende manieren kunt doen. Het kan staand met een dumbbell of liggend met een dumbbell of barbell. Ook kan je de Cable Triceps Extension doen met het kabel apparaat in de sportschool.

Dumbbell Kickback

Niet iedereen kent deze fitness oefening, maar het is zeker een goede oefening voor het trainen van de triceps. Voor de Dumbbell Kickback heb je een bankje of bank nodig en een dumbbell.

Triceps Dip

Het fijne aan de Triceps Dip is dat je deze oefening vrijwel overal kunt uitvoeren, zolang er maar een bankje, een stoel of een andere verhoging in de buurt is. Je hebt hier in eerste instantie geen gewichten voor nodig, aangezien het met eigen lichaamsgewicht al een zware oefening is. Wel is het bij deze oefening extra belangrijk om te letten op je techniek en kun je hem beter niet doen als je net begint. Het is namelijk een wat moeilijkere oefening om goed aan te leren.

Je armspieren trainen met aparte oefeningen: is dat eigenlijk wel nodig?

In veel schema's vind je maar weinig of zelfs helemaal geen armspier oefeningen terug. Dat is ook niet zo gek, want meestal train je jouw armspieren al goed mee met andere fitness oefeningen. Als je een beginner bent, hoef je daarom eigenlijk geen aparte krachttraining oefeningen voor je armspieren toe te voegen. Ben je halfgevorderd of gevorderd? Dan is het wel aan te raden om in ieder geval één oefening voor de biceps en één oefening voor de triceps aan je schema toe te voegen.

Zo bepaal je wat jouw trainingsniveau is ->

Hoe weet je nu zeker of je jouw armspieren genoeg mee traint met de andere oefeningen of dat je toch een extra oefening moet toevoegen? In onze Powervrouw Bundel leggen wij je uit hoe je bepaalt hoeveel sets per spiergroep je moet doen en hoe je dit toepast in je schema. Je leert stap voor stap hoe je jouw eigen trainingsschema maakt.

In dit hardcopy boek vind je ook veel info & tips over voeding, mindset en herstel. Kortom: alle informatie die je nodig hebt om je leefstijl blijvend te veranderen en je bodygoals te behalen.

Meer info & bestellen ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.