Fitness oefeningen voor een sterke rug
Krachttraining
Rowan Blom
Krachttraining
10/01/2021

7 beste fitness oefeningen voor een sterke rug

10/01/2021

Niet alleen mooi, maar ook gezond: een sterke rug. Ondanks dat het niet de meest getrainde spiergroep is onder vrouwen, is het toch heel goed om rug oefeningen te doen. Hieronder leg ik je uit waarom en vind je de 7 beste fitness oefeningen voor een sterke rug.

Waarom oefeningen voor een sterke rug belangrijk zijn

Veel mensen ervaren tegenwoordig rugklachten. Dit komt vaak doordat we te veel zitten en te weinig bewegen. Ook hanteren we soms een verkeerde houding, wat ook niet goed is voor je rug. Als je vaak voorovergebogen loopt of zit, kom je ook minder zelfverzekerd over.

Je gebruikt je rug bij bijna elke beweging die je maakt en sterke rugspieren zijn ook heel belangrijk voor je houding. Daarom is het zo goed om krachttraining oefeningen voor een sterke rug te doen. Hiermee verbeter je jouw houding en voorkom of verminder je pijnklachten.

Train trouwens niet alleen je rug, maar ook je buik- en borstspieren. Zo is het in verhouding en versterk je jouw gehele core.

1. Lat Pulldown

Deze fitness oefening is redelijk makkelijk aan te leren en daarom ook heel goed voor beginners. Hierbij ligt de focus op je lats (de brede rugspier aan beide zijden van je rug).

2. Chin-Up

De Chin-Up is een zeer effectieve compound oefening voor je lats, maar ook wat lastiger aan te leren. Zodra je de Lat Pulldown goed uitvoert en hiermee wat hoger in gewicht bent gegaan, kun je de Chin-Up aanleren.

3. Seated Row

Net als de Lat Pulldown is ook de Seated Row een goede oefening voor beginners en meer gevorderden voor het trainen van de lats.

4. Glute Bridge

Misschien doe je deze oefening al voor het trainen van je bilspieren. Maar wist je dat dit ook een hele goede oefening is voor het trainen van je lange, rechte rugspieren (erector spinae)?

5. Dumbbell Row

Met de Dumbbell Row train je jouw lats en je traint ook je lange rugspieren een beetje mee.

6. Plank

De Plank is een ontzettend goede oefening voor het versterken van je core. De focus ligt hierbij met name op je buikspieren, maar je traint ook je lange rugspieren en je borstspieren mee.

7. Inverted Row

De Inverted Row is een goede oefening voor het versterken en vergroten van je lats.

In het KVV Magazine kun je nog veel meer lezen over krachttraining en in elke editie vind je ook een trainingsschema en een weekmenu. Het magazine staat vol no-nonsense info, inspirerende verhalen en praktische tips. Leuk om te lezen, motiverend en je leert hoe je sneller en makkelijker jouw bodygoals behaalt!

No-nonsense info over training, voeding & mindset
✓ Uitleg over krachttraining oefeningen en het trainen van spiergroepen
✓ Inspirerende verhalen van andere vrouwelijke krachtsporters
✓ Inclusief trainingsschema en weekmenu

Heb jij jouw exemplaar al gereserveerd?

=> Meer info & bestellen

KVV Magazines voor vrouwen die aan krachttraining doen