Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Voel je zelfverzekerd in bikini! 3 tips
26 juli 2022 
3 min. leestijd

Voel je zelfverzekerd in bikini! 3 tips

Heb je je bikini al uit de kast gehaald? Warme zomerdagen spenderen we het liefst op het strand of aan het zwembad. Maar wat als je je niet zelfverzekerd genoeg voelt om in zwemkleding rond te lopen? Bijna elke vrouw voelt zich wel eens onzeker over haar lichaam, je bent dus echt niet alleen. Wil je graag zelfverzekerd(er) over het strand lopen? Dan kunnen deze tips je misschien helpen. En onthoud: every body is a bikini body!

1. Het begint bij je mindset

Misschien klinkt het een beetje cliché, maar het is echt zo: jezelf zelfverzekerd in bikini voelen begint bij de juiste mindset. Door positief te denken, voel je je een stuk beter over jezelf.

Vrouwen die onzeker zijn over hun lichaam zijn vaak niet tevreden met hoe ze eruit zien, kijken veel te kritisch naar zichzelf en vinden dat anderen er veel beter uitzien. Het is echter helemaal niet nodig om zo te denken.

Elk lichaam is een bikini lichaam, of je nu maatje 34 of 46 hebt, met of zonder striae of cellulitis. Je gaat naar het strand voor jezelf, niet voor anderen! Probeer positief te denken en heel belangrijk: doe waar jij je goed bij voelt.

Bekijk hier 5 tips voor een positieve mindset ->

2. Vergelijk jezelf niet met anderen

Bijna iedere vrouw doet het: zichzelf vergelijken met andere vrouwen. Zij is slanker, gespierder en heeft ook nog eens leukere bikini. Dit vergelijken is helemaal nergens voor nodig, je wordt er alleen maar onzeker van.

Of je nu slank of fors bent: ieder lichaam mag er zijn. Bovendien is niemand bezig met hoe jij eruit ziet. Die ene vetrol of die cellulitis op je bovenbenen valt andere mensen echt niet op.

Jij kijkt toch ook niet elke keer wie er langs loopt en hoe diegene eruit ziet? Geniet van je dagje strand/zwembad zonder te veel bezig te zijn met vergelijken.

Vrouw in zwempak

3. Koop een bikini waar je je goed in voelt

Als je iets draagt waar je je goed in voelt, ben je al gelijk een stuk zelfverzekerder. Het vinden van de perfecte bikini of het perfecte badpak kan echter een hele klus zijn. Neem de tijd om zwemkleding te vinden waar jij je goed in voelt. Laat je bijvoorbeeld adviseren over een bikini of badpak die precies bij jouw figuur en wensen past.

Ben je niet helemaal tevreden met een bepaald lichaamsdeel? En wil je deze het liefst niet laten zien? Als jij je er beter bij voelt, kun je je benen, billen, buik of ander lichaamsdeel gerust bedekken. Mensen zullen je echt niet gek aankijken als je dit doet, geloof ons maar.

Er zijn tegenwoordig hele leuke cover-ups verkrijgbaar. En nee, dan hebben we het niet over een groot oma-bikinibroekje. Neem bijvoorbeeld een leuk groot shirt mee of draag een oversized blouse als je over de boulevard loopt.

Iedereen moet zich zelfverzekerd in bikini kunnen voelen!

Eigenlijk willen we met dit blog zeggen dat ieder lichaam gezien mag worden. Hoe je er ook uitziet, je moet je altijd zelfverzekerd in bikini kunnen voelen. Laat het leuke stranddagje niet tegenhouden door je onzekerheden en geniet ervan!

Ben je niet helemaal tevreden met je lichaam? Ook dit is oké. Vaak willen vrouwen afvallen omdat ze ontevreden zijn over hun lichaam of omdat ze zich er zelfs voor schamen. Maar als jij niet lekker in je vel zit, is het afvallen een stuk lastiger.

Kijk op een gezonde manier naar jezelf en stop met jezelf vergelijken. Natuurlijk mag je een doel hebben om af te vallen, maar focus niet alleen op het resultaat. Richt je op de dingen die je mooi vindt aan jezelf en accepteer je imperfecties. Vanuit die mindset gaat het afvallen je een stuk makkelijker af!

Wil je meer leren over een positieve mindset? Of wil je graag weten hoe je gezond kunt afvallen? In onze Powervrouw Bundel lees je alles over mindset, voeding en krachttraining. Leer bijvoorbeeld hoe je een positieve mindset kunt krijgen en leer nieuwe gewoontes aan. Wij helpen je graag bij het zelfverzekerd in bikini voelen. 

✓ Wetenschappelijk onderbouwde info in begrijpbare taal

✓ Maak je eigen trainings- en voedingsschema

✓ Specifiek gericht op vrouwen

Meer info & bestellen ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.