Graag deel ik met jullie een recept voor kwarktaart die gezond is, heerlijk smaakt en simpel te bereiden. Taart eten zonder schuldgevoel!
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 100 gram meel (bijv. amandelmeel)
- 1,5 eetlepel honing of agavesiroop
- 2 grote eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
Voor de kwark:
- 500 gram magere kwark
- 100 ml magere yoghurt
- 200 gram fruit (diepvries)
- 7 blaadjes gelatine
Benodigdheden
- Springvorm van 26 cm (kleiner kan ook)
- Bakpapier
- Mes
- Blender of staafmixer
- Steelpan + gasfornuis
- Beslagkom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de ingrediënten voor de bodem door elkaar.
- Leg een vel bakpapier in de springvorm en strijk het beslag hierop uit. Bak de bodem in ongeveer 8 tot minuten gaar in de oven.
- Doe ondertussen de 7 blaadjes gelatine in een bakje met koud water om voor te weken.
- Meng de kwark en de yoghurt in een beslagkom.
- Doe het fruit met wat water in de blender of maal het fijn met een staafmixer.
- Doe de helft van het fruit in de steelpan en verwarm dit. Knijp de gelatine uit en voeg dit hieraan toe. Zorg dat de gelatine zich helemaal oplost.
- Voeg het andere gedeelte van het vocht langzaam toe aan het warme vocht en giet het langzaam toe aan het kwarkmengsel.
- Roer het geheel door en giet het in de springvorm. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Variaties
In plaats van kwark of yoghurt en fruit kun je ook vruchtenkwark / yoghurt gebruiken.
Voor de bodem hebben we een recept gebruikt voor gezonde eierkoeken zonder suiker. Je kunt op deze manier dus ook eierkoeken maken. Wil je het bereiden van de taart makkelijker maken? Dan kun je ook eierkoeken kopen en als bodem gebruiken. Houd er wel rekening mee dat eierkoeken uit de winkel een grote hoeveelheid suiker bevatten en de taart hierdoor dus een stuk minder gezond wordt.
Wil je meer eiwitten? Voeg dan wat whey aan het kwarkmengsel toe.
Wil je een hogere kwark taart? Kies dan voor een dubbele hoeveelheid kwark/yoghurt, fruit en gelatine.
2 in 1: Meng de helft van de kwark/yoghurt met bijvoorbeeld aardbeien en frambozen. Meng het andere gedeelte van de kwark/yoghurt met een andere kleur fruit, bijvoorbeeld sinaasappel. Bedek de ene helft van de taartbodem met het eerste mengsel en de andere helft met het tweede mengsel. Nu heb je een kwarktaart met 2 verschillende kleuren!
Wat is voor jou de ideale calorie- en macro-inname? Hoe zorg je ervoor dat je dagelijks voldoende binnenkrijgt van alle voedingsstoffen? Hoe vaak en wanneer kun je het beste eten? Welke voedingsstoffen zorgen voor meer energie of verbeteren je slaap? Hoe verander je je eetgewoontes en hoe zorg je ervoor dat je dit volhoudt? Je leest het allemaal in onze hardcover Powervrouw Bundel!