Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

5 redenen waarom je bootcamp training zou moeten proberen
04 april 2023 
2 min. leestijd

5 redenen waarom je bootcamp training zou moeten proberen

Wanneer je op een avond of ochtend door het park loopt, zie je allerlei mensen zwoegen tijdens de bootcamp training. Bootcamp is een outdoor trainingsmethode waarbij je zowel je uithoudingsvermogen en kracht traint. Het is tegenwoordig erg populair in Nederland. Vooral tijdens de coronaperiode heeft bootcamp training een grote opmars gemaakt. En nu kunnen vele mensen niet meer zonder. 

Lijkt het je wat? Dit zijn 5 redenen waarom je bootcamp een kans zou moeten geven.

Wat is bootcamp?

Als je aan bootcamp denkt, denk je waarschijnlijk aan een zware outdoor training waarbij je veel doorzettingsvermogen en discipline nodig hebt. En dit is misschien ook wel een beetje zo. Oorspronkelijk komt bootcamp training vanuit het Amerikaanse leger. Hier gebruikten ze deze training om de soldaten voor te bereiden op zware missies. 

Bootcamp is een outdoor groepstraining waarbij je conditie en kracht worden getraind. Er wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van natuurlijke obstakels. Dus denk aan een boomstronk, bankjes en hekken. Daarnaast voer je verschillende oefeningen uit tijdens een training; conditionele onderdelen worden afgewisseld met krachtoefeningen met lichaamsgewicht

Redenen waarom je bootcamp moet doen

Heb je mensen wel eens zien bootcampen en vraag je je af of het iets voor jou is? Bootcamp training biedt meerdere voordelen. En het is echt niet alleen voor jonge en super fitte mensen. Het is geschikt voor iedereen, van alle leeftijden.

Dit zijn 5 redenen waarom je bootcamp een kans zou moeten geven.

1. Trainen in de buitenlucht

Bootcamp trainingen vinden buiten plaats, of het nu mooi weer is of niet. Wist je dat sporten in de buitenlucht een ontspannend effect geeft? Bewegen in de natuur kan helpen bij het verlagen van je stressniveau

Dus heb je een drukke, stressvolle dag gehad? Dan kan bootcamp helpen om je hoofd leeg te maken.

2. Veel calorieën verbranden in een korte tijd

Met bootcamp training kun je heel veel calorieën verbranden in een korte tijd. Het ligt natuurlijk een beetje aan de intensiteit en de duur van de training, maar gemiddeld verbrand je zo’n 500 tot 800 calorieën met bootcampen. Dit is bijvoorbeeld handig als je wilt afvallen.


3. Het is voor iedereen

Misschien denk je dat bootcamp alleen voor jonge mensen is. Maar niks is minder waar. Er zijn diverse soorten trainingen voor alle sportniveaus. Dus of je nu net begint met sporten of al jaren naar de sportschool gaat; er is een geschikte training voor jou. 

4. Het is goed voor je conditie en je kracht

Je hebt tegenwoordig veel verschillende trainingen. Met de één train je je conditie en de ander is meer gefocust op kracht. Met bootcamp train je zowel je conditie als je kracht. Je hartslag blijft gedurende de training vrij hoog, zodat je conditie langzaamaan verbetert. En ook zul je merken dat je je fitter en energieker gaat voelen. Daarnaast word je sterker door de krachtoefeningen die je doet.

5. Het is gezellig

Tijdens bootcamp train je met een groep. Je leert nieuwe mensen kennen en maakt misschien wel vrienden. Het is niet alleen gezellig, maar je hebt ook een extra stok achter de deur om te gaan. Jullie moedigen elkaar aan en je bent eerder bereid om door te gaan dan als je alleen traint. Bovendien geeft het een gevoel van saamhorigheid; ‘We are in this together!’ 

Is bootcamp iets voor jou?

Of je nu een beginner of een fanatieke sporter bent; bootcamp training biedt meerdere voordelen. Wanneer begin jij met bootcampen? Kom uit je comfortzone! In vrijwel iedere stad is er wel een leuk trainingsgroepje te vinden. Wil je graag meedoen aan bootcamp in Etten LeurBuilding you helpt mannen en vrouwen tussen de 30-55 jaar in Etten Leur en omgeving om slanker en fitter te worden!

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.