Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Zo krijg je schijt aan wat anderen denken –  7 tips
04 mei 2021 
3 min. leestijd

Zo krijg je schijt aan wat anderen denken – 7 tips

We zijn tegenwoordig steeds meer bezig met wat anderen van ons vinden. Dat is jammer, want het heeft helemaal geen nut en juist wel negatieve gevolgen. Hierdoor durf je bepaalde dingen misschien niet te doen, bijvoorbeeld laten zien dat je graag aan krachttraining doet of op je werk een salade eten als lunch.Je wilt erbij horen en daarom doe je maar wat anderen doen. Dat maakt het lastiger om je bodygoals te behalen. En het is ook niet goed voor je zelfvertrouwen. Hoe krijg je schijt aan wat anderen denken? In dit blog deel ik 7 tips.

1. Besef  dat mensen echt niet zoveel aandacht voor jou hebben

Je denkt misschien dat mensen de hele dag met jou bezig zijn: hoe jij eruitziet, wat je doet, hoe je iets zegt... Niets is echter minder waar. Anderen zijn vooral met zichzelf bezig en letten niet zo erg op jou. Iedereen is wel een beetje onzeker en vaak focussen we ons veel meer op onze onzekerheden dan op de ander. En dat kleine puistje die je in de spiegel op vijf centimeter afstand ziet? Die zien anderen echt niet, zelfs als ze er wel op focussen. Anderen zullen zich namelijk niet zo snel op maar vijf centimeter afstand van je gezicht bevinden.

2. Bedenk wat het ergste is dat er kan gebeuren

Je denkt misschien dat de wereld vergaat als je iets doet wat anderen misschien raar zouden kunnen vinden of als je er een dagje niet mooi uitziet. Maar is dat wel zo? Wat is nu echt het ergste wat je kan overkomen? Misschien valt het anderen niet eens op. En stel dat ze een oordeel hebben, dan gaat dat waarschijnlijk maar een paar seconden door hun hoofd. Daarna zijn ze het alweer vergeten.

Vraag jezelf ook eens af hoe jij zou reageren als het andersom zou zijn. Stel dat een collega er vandaag wat minder goed uitziet of iets doet wat je misschien een beetje vreemd vindt. Zou je hem of haar dan niet meer aardig vinden en niet meer met die collega praten? Waarschijnlijk merk je het amper op en blijf je die collega gewoon waarderen zoals altijd. Andersom hebben mensen dat ook bij jou.

3. Weet dat jij goed bent zoals je bent

We hebben vaak hoge verwachtingen van onszelf. Dat kan soms heel goed zijn, want het helpt je jouw doelen te behalen. Maar vaak denken we ook dat we dan nu nog niet goed genoeg zijn. Dat is echter niet zo. Je kunt altijd wel iets verbeteren, maar op dit moment ben je gewoon goed zoals je bent. Vind je het lastig om dit te geloven? Maak hier dan een affirmatie van en zeg dit elke ochtend drie keer tegen jezelf.

4. Bedenk dat een negatieve reactie meer over de ander zegt

Als iemand kritiek heeft op jou, betekent dat dat deze persoon hier waarschijnlijk zelf onzeker over is. Vaak heeft diegene juist respect dat jij het wel doet, terwijl hij of zij dit zelf niet durft. Een negatieve reactie zegt dus eigenlijk meer over de persoon zelf dan over jou.

5. Heb respect voor de mening van anderen

Wat je zeker gaat helpen bij het schijt hebben aan wat anderen denken is respect hebben voor de mening van de ander. Die persoon vindt het misschien raar dat jij een salade eet. Dat mag, die persoon mag toch een eigen mening hebben? Daar is helemaal niets verkeerds aan, dus heb hier respect voor. Dit helpt je om het je minder persoonlijk aan te trekken.

6. Weet dat je nooit kunt voorkomen dat anderen oordelen

Je probeert je misschien in allerlei bochten te wringen om ervoor te zorgen dat anderen niet over je kunnen oordelen. Maar heeft dat echt zin? Ook als je alles perfect wilt doen, oordelen anderen wel. Misschien zelfs wel over het feit dat je dan te perfect bent… Het is dus helemaal niet mogelijk om oordelen van anderen te voorkomen. Dus waarom zou je het proberen? Wees gewoon lekker jezelf en durf dat te laten zien aan de mensen om je heen.

7. Zorg dat je lekker in je vel zit

Voel jij je fit en energiek en heb je een mooie outfit aangetrokken en je make-up gedaan? Grote kans dat je je veel beter voelt dan wanneer je moe bent, zomaar wat kleren hebt aangetrokken die niet goed matchen en make-up loos de deur uitgaat. Als je lekkerder in je vel zit, voel je je ook zelfverzekerder. Dat helpt om je minder aan te trekken van de mening van anderen. Je voelt je sterker en je kan de wereld weer aan.

Stap voor stap je leefstijl aanpassen en kilo‘s verliezen

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen hoe je nu echt je leefstijl aanpast en kilo’s verliest. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste als je wilt afvallen? Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl aanpast en blijvend gewicht verliest.

in dit hardcopy boek lees je onder andere:
✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherstel
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.