Samen sporten

12 oktober 2020

Categorie: Krachttraining

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Het kost je misschien enorm veel moeite om zelf alleen naar de sportschool te gaan. Maar als je met een vriendin gaat sporten of een groepsles hebt ingepland, ga je juist met plezier heen. En het lijkt ook alsof je dan ineens veel beter presteert. Waarom is samen sporten zo motiverend en waarom werkt het zo goed? In dit blog leggen wij het je uit!

1. Je zegt niet af

Als je met jezelf een afspraak hebt gemaakt om naar de gym te gaan, is het misschien wel makkelijk om dit af te zeggen. Maar als je met een vriendin hebt afgesproken of je hebt ingeschreven voor een groepsles, is afzeggen lastiger. Je wilt de ander(en) niet teleurstellen en je wilt laten zien dat je wel gemotiveerd bent. De kans dat je naar de sportschool gaat als je samen sport is dus een stuk groter.

2. Je kunt elkaar helpen

Misschien weet je nog niet helemaal wat je moet doen of wil je een nieuwe krachttraining oefening aanleren. Als je dan alleen bent, kun je je hier wat onzeker over voelen. Ben je met een vriendin of doe je mee met een groepsles? Dan kunnen anderen je helpen, waardoor de stap voor jou kleiner wordt om iets nieuws aan te leren. En je leert het dan waarschijnlijk ook beter aan!

3. Je gaat beter je best doen

Stiekem is iedereen wel een beetje competitief ingesteld, ook al zijn we ons daar niet altijd bewust van. Als je met anderen sport, zal je niet zomaar halverwege de work-out opgeven. En misschien probeer je toch net iets meer herhalingen te doen of iets meer gewicht te liften dan wanneer je alleen bent.

4. Je deelt successen met elkaar

Als je samen met je sportmaatje(s) een bepaalde work-out hebt afgerond of een nieuwe oefening hebt aangeleerd, kun je dit met elkaar delen. Daardoor haal je hier ook meer voldoening uit en ga je het nog leuker vinden om te trainen.

5. Je trainingen worden meer fun

Last but not least: als je samen met een sportmaatje of met anderen in een groepsles sport, wordt het meer fun. Je kunt even met elkaar kletsen, samen lachen en misschien na het sporten ook nog wat samen doen. Zo ga je met veel meer plezier naar de sportschool!

Samen sporten in corona tijd

In deze tijd is het misschien wat lastiger om samen te sporten. Maar je kunt hier ook creatief in zijn: doe bijvoorbeeld samen een buiten work-out of sport samen via een video call!

Stap voor stap je leefstijl aanpassen en kilo‘s verliezen

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen hoe je nu echt je leefstijl aanpast en kilo’s verliest. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste als je wilt afvallen? Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl aanpast en blijvend gewicht verliest.

Je leert onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherstel
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen

Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen ->

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

Powervrouw-Bundel-Krachttraining-boek

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Gerelateerde blogs:

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
close-link
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid