Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Zo trek je jezelf over die streep heen!
21 februari 2019 
2 min. leestijd

Zo trek je jezelf over die streep heen!

Wil je wel naar de sportschool gaan om te trainen, maar vind je het lastig om echt te beginnen? Lukt het je niet om jezelf te motiveren? Je bent niet de enige! Veel vrouwen willen wel naar de sportschool, maar vinden het moeilijk om uiteindelijk ook echt die stap te zetten. Wij delen hier een aantal tips zodat jij jezelf over die streep heen kunt trekken!

1. Maak een lijst met alle voordelen

Motiveer jezelf om te gaan sporten door een lijst te maken met alle voordelen die het je oplevert. Hierbij kun je denken aan vet verliezen, minder stress, lekkerder in je vel, meer energie, sterkere spieren, betere conditie en goed slapen. Schrijf alles op wat je je kunt bedenken, maar houd het wel realistisch. Hang deze lijst naast je spiegel of op je koelkast, zodat je hier elke dag aan herinnerd wordt.

2. Weerleg je excuses

We zijn enorm goed in het bedenken van excuses. Ook al weet je dat sporten zoveel voordelen biedt, toch zul je de volgende keer weer een 'goed' excuus hebben bedacht om niet te gaan (net als alle eerdere keren dat je wilde gaan). Schrijf alle mogelijke excuses op die je ooit hebt bedacht of zou kunnen bedenken. Bedenk hoe je deze excuses kunt weerleggen en schrijf dit hierachter. De volgende keer als je weer een excuus hebt, kijk je op deze lijst om te zien of het echt wel een goede reden is om niet te gaan.

3. Stel je doelen vast

Je kunt zonder doelen naar de sportschool gaan, maar dat zul je niet lang volhouden. Je zult dan ook geen vooruitgang zien, want je weet niet welke richting je op wilt. Daarom is het belangrijk om van tevoren doelen op te stellen.

Wil je afvallen, strakker worden of aankomen? Wil je bepaalde spieren mooi naar voren laten komen of wil je graag van je buikje af? Maak duidelijke doelen en bedenk binnen hoeveel tijd je die doelen wilt behalen. Houd het wel realistisch: 10 kilo afvallen in een maand gaat je waarschijnlijk niet lukken. Je doelen mogen uitdagend zijn, maar zorg er wel voor dat ze haalbaar zijn. Als je doelen opstelt die je niet kunt halen, werkt dit juist demotiverend.

4. Koop leuke sportkleding

Shoppen is altijd leuk toch? En nu je hebt besloten om te gaan sporten heb je een goede reden om weer eens de stad in te gaan ;-) Ga op zoek naar leuke sportkleding die comfortabel zit en waar je je goed in voelt. Aangezien het sportkleding is, mag je het alleen showen in de sportschool. Als dat geen goede motivatie is...

5. Ga samen met een vriendin sporten

Het is best lastig om in je eentje naar de sportschool te gaan. De stap is dan veel groter dan wanneer je samen met iemand anders gaat. Alleen sporten kan echt voelen als een verplichting, terwijl het samen met een vriendin een gezellig uitje wordt. En als de afspraak vast staat, voelt het ook zo stom om het weer af te zeggen... Kijk daarom of je samen met een vriendin of iemand anders kunt gaan sporten.

6. Begin klein

Je hoeft niet direct de eerste keer in de sportschool de zwaarste gewichten te tillen of een half uur op de loopband te staan. Het allerbelangrijkste is dat je die eerste keer gaat, dan is de volgende keer alweer veel makkelijker! Je kunt langs de sportschool gaan om even rond te kijken, je hoeft niets te doen en na 5 minuten mag je weer weg. Maak dit je doel voor de eerste keer. Dat is niet moeilijk toch? En mocht je nog willen blijven en toch nog wat oefeningen willen uitproberen, dan is dat prima natuurlijk. Maar het belangrijkste is dat je bent geweest, zorg ervoor dat dat je lukt!

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.