Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Dit zijn de 9 meest effectieve barbell oefeningen
16 oktober 2021 
1 min. leestijd

Dit zijn de 9 meest effectieve barbell oefeningen

Veel krachttraining oefeningen kun je met een barbell of dumbbells doen. Met een barbell kun je vaak zwaarder trainen, maar met dumbbells is je bewegingsbereik groter en moet je meer je balans houden. Je kunt goede resultaten behalen met zowel barbell oefeningen als dumbbell oefeningen. Voeg beide soorten oefeningen toe aan je trainingsschema om de voordelen te combineren.

Barbell oefeningen vs dumbbell oefeningen

Als je kijkt naar het uiteindelijke resultaat, maakt het niet zo heel veel uit of je barbell oefeningen of dumbbell oefeningen doet. Wel is het goed om te kijken hoe zwaar je ermee kunt trainen en of je makkelijk vooruit kunt blijven gaan in gewicht.

Als je een oefening doet die van zichzelf al vrij zwaar is, kun je misschien maar weinig gewicht liften. Zo doen veel vrouwen de Biceps Curl eerst maar met dumbbells van 2 kilo. Is de lichtste barbell in de sportschool 10 kilo? Dan lukt het je waarschijnlijk nog niet om dit te gebruiken bij de Biceps Curl. Wel kun je hier op een gegeven moment naar overstappen als je sterker bent geworden. Dan is het vaak weer beter om te trainen met een barbell, omdat je hierbij sneller omhoog kunt gaan in gewicht en progressie kunt blijven boeken.

9 beste barbell oefeningen

Wat zijn nu de meest effectieve barbell oefeningen? Hieronder heb ik ze voor je op een rij gezet.

1. Back Squat

2. Romanian Deadlift

3. Overhead Press

4. Barbell Row

5. Good Mornings

6. Bench Press

7. Hip Thrust

8. T-Bar Row

9. Barbell Lunge

Als je meer uitleg wilt over krachttraining oefeningen en inspiratie wilt opdoen met onze trainingsschema’s, raad ik je ons dubbeldikke papieren KVV Magazine aan. Dit blad staat vol met inspirerende verhalen van andere krachtsporters en no-nonsense info over training en voeding. In elke editie vind je ook een trainingsschema en weekmenu.

=> Reserveer jouw exemplaar 

KVV Magazines voor vrouwen die aan krachttraining doen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.