Barbell oefeningen

16 oktober 2021

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Veel krachttraining oefeningen kun je met een barbell of dumbbells doen. Met een barbell kun je vaak zwaarder trainen, maar met dumbbells is je bewegingsbereik groter en moet je meer je balans houden. Je kunt goede resultaten behalen met zowel barbell oefeningen als dumbbell oefeningen. Voeg beide soorten oefeningen toe aan je trainingsschema om de voordelen te combineren.

Barbell oefeningen vs dumbbell oefeningen

Als je kijkt naar het uiteindelijke resultaat, maakt het niet zo heel veel uit of je barbell oefeningen of dumbbell oefeningen doet. Wel is het goed om te kijken hoe zwaar je ermee kunt trainen en of je makkelijk vooruit kunt blijven gaan in gewicht.

Als je een oefening doet die van zichzelf al vrij zwaar is, kun je misschien maar weinig gewicht liften. Zo doen veel vrouwen de Biceps Curl eerst maar met dumbbells van 2 kilo. Is de lichtste barbell in de sportschool 10 kilo? Dan lukt het je waarschijnlijk nog niet om dit te gebruiken bij de Biceps Curl.

Wel kun je hier op een gegeven moment naar overstappen als je sterker bent geworden. Dan is het vaak weer beter om te trainen met een barbell, omdat je hierbij sneller omhoog kunt gaan in gewicht en progressie kunt blijven boeken.

9 beste barbell oefeningen

Wat zijn nu de meest effectieve barbell oefeningen? Hieronder heb ik ze voor je op een rij gezet.

1. Back Squat2. Romanian Deadlift3. Overhead Press4. Barbell Row5. Good Mornings6. Bench Press7. Hip Thrust8. T-Bar Row9. Barbell Lunge

Als je meer uitleg wilt over krachttraining oefeningen en inspiratie wilt opdoen met onze trainingsschema’s, raad ik je ons dubbeldikke papieren KVV Magazine aan. Dit blad staat vol met inspirerende verhalen van andere krachtsporters en no-nonsense info over training en voeding. In elke editie vind je ook een trainingsschema en weekmenu.

=> Reserveer jouw exemplaar

KVV Magazine Voordeelbundel

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Handmatig geselecteerde blogs voor jou:

Gerelateerde blogs:

Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid