Barbell oefeningen
Krachttraining
Rowan Blom
Krachttraining
10/16/2021

Dit zijn de 9 meest effectieve barbell oefeningen

10/16/2021

Veel krachttraining oefeningen kun je met een barbell of dumbbells doen. Met een barbell kun je vaak zwaarder trainen, maar met dumbbells is je bewegingsbereik groter en moet je meer je balans houden. Je kunt goede resultaten behalen met zowel barbell oefeningen als dumbbell oefeningen. Voeg beide soorten oefeningen toe aan je trainingsschema om de voordelen te combineren.

Barbell oefeningen vs dumbbell oefeningen

Als je kijkt naar het uiteindelijke resultaat, maakt het niet zo heel veel uit of je barbell oefeningen of dumbbell oefeningen doet. Wel is het goed om te kijken hoe zwaar je ermee kunt trainen en of je makkelijk vooruit kunt blijven gaan in gewicht.

Als je een oefening doet die van zichzelf al vrij zwaar is, kun je misschien maar weinig gewicht liften. Zo doen veel vrouwen de Biceps Curl eerst maar met dumbbells van 2 kilo. Is de lichtste barbell in de sportschool 10 kilo? Dan lukt het je waarschijnlijk nog niet om dit te gebruiken bij de Biceps Curl. Wel kun je hier op een gegeven moment naar overstappen als je sterker bent geworden. Dan is het vaak weer beter om te trainen met een barbell, omdat je hierbij sneller omhoog kunt gaan in gewicht en progressie kunt blijven boeken.

9 beste barbell oefeningen

Wat zijn nu de meest effectieve barbell oefeningen? Hieronder heb ik ze voor je op een rij gezet.

1. Back Squat

2. Romanian Deadlift

3. Overhead Press

4. Barbell Row

5. Good Mornings

6. Bench Press

7. Hip Thrust

8. T-Bar Row

9. Barbell Lunge

Als je meer uitleg wilt over krachttraining oefeningen en inspiratie wilt opdoen met onze trainingsschema’s, raad ik je ons dubbeldikke papieren KVV Magazine aan. Dit blad staat vol met inspirerende verhalen van andere krachtsporters en no-nonsense info over training en voeding. In elke editie vind je ook een trainingsschema en weekmenu.

=> Reserveer jouw exemplaar

KVV Magazines voor vrouwen die aan krachttraining doen