Gehaktballetjes in tomatensaus
Voeding
Suus Berns
Voeding
02/18/2019

Gehaktballetjes in tomatensaus

02/18/2019

Wil je graag wat minder koolhydraten eten? Dan heb ik dit heerlijke recept voor jou. Het is best eenvoudig te maken en enorm voedzaam. Het lijkt wat op een pastasaus, maar dan dus zonder de pasta ;)

Het gerecht bevat veel groente die je op deze manier gemakkelijk binnen krijgt. Groente levert belangrijke voedingsstoffen en bevat veel vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Ze houden je darmen gezond! En een verrassend voordeel van groente is dat ze helpen stress te verlagen.

Bereidingstijd: +/- 30 minuten

Wat heb je nodig?

  • Zak fijne roerbakmix 400 gram
  • Rundergehakt 400 gram
  • Tomatensaus (ik gebruik zelf Frito van de Jumbo)
  • 30+ geraspte kaas
  • Kruiden die je lekker vindt voor het gehakt

Hoe maak je het klaar?

  1. Kruid het gehakt en draai er balletjes van (zo groot of klein als je zelf wilt), Zet een pan op het vuur en verhit wat kokosolie.
  2. Bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur rondom bruin. Zet het vuur lager en laat even staan.
  3. Voeg de groentemix toe en wok dit even kort mee.
  4. Giet de tomatensaus erbij en laat het geheel even op laag vuur staan zodat het gehakt goed gaar kan worden.
  5. De geraspte kaas kun je nu toevoegen aan het gerecht of je wacht hiermee totdat het eten op je bord ligt en strooit het er dan overheen (net wat je lekker vindt).

Dat was alles, nu genieten maar!

Wil je toch liever wat koolhydraten erbij eten? Dan kun je die naar keuze toevoegen. Wat rijst of pasta, maar ook aardappel zou er prima bij kunnen.

Variatie tips

Vind je nog steeds dat dit te weinig groente is, dan kun je er altijd nog een salade of rauwkost bij eten. Salades kun je zo maken als je zelf wilt en hier kun je oneindig mee variëren. Ook kun je heel simpel een paprika snijden en dit er nog bij eten, dit doe ik meestal. Of een paar olijven erbij is ook heel lekker.

Wat de kruiden voor het gehakt betreft, kies wat je lekker vindt! Houd je van een milde, zachte smaak kun je bijvoorbeeld wat kurkuma en kerrie toevoegen. Houd je van een pittige bite, kies dan eens voor Tex Mex kruiden. Liever Italiaans? Kies dan voor Italiaanse kruiden, tijm en/of oregano. Ook kun je een theelepeltje sambal aan de tomatensaus toevoegen.