Luie krachtsporter
Krachttraining
Rowan Blom
Krachttraining
11/19/2021

Ben jij een luie krachtsporter? 7 super handige tips

11/19/2021

Sommige vrouwen staan te springen om weer naar de gym te gaan, maar anderen kunnen zichzelf hier maar niet toe aanzetten. Ook al weten ze wat voor resultaat het oplevert en voelen ze zich na een krachttraining weer helemaal goed. Ben jij zo'n luie krachtsporter? Met deze 7 super handige tips maak je het jezelf makkelijker en ga je wel weer trainen.

1. Trek je sportkleding van tevoren aan

Wie zegt dat je jouw sportkleding niet meteen al 's ochtends na het douchen kunt aantrekken, ook al ga je pas 's middags sporten? Als je een luie krachtsporter bent is dit een gouden tip voor jou. Je hoeft je zo één keer minder om te kleden en het maakt het net wat makkelijker om toch naar de sportschool te gaan.

O ja, als je toch bezig bent, kun je net zo goed meteen je sportspullen klaarleggen. Kleine moeite en dat scheelt straks nog een stap.

2. Maak de stap zo klein mogelijk

Je hebt een mooie work-out gepland van driekwartier en daarna wil je nog boodschappen gaan doen... Maar in je hoofd klinkt dit als zó veel. Kun je niet gewoon op de bank blijven Netflixen?

Om ervoor te zorgen dat je wel naar de gym gaat kun je de stap het beste zo klein mogelijk maken. Aan die boodschappen denk je later vandaag wel weer, dat hoef je niet meteen na het sporten te doen. En denk ook niet aan de complete work-out die je moet doen, maar alleen aan de eerste stap.

Als je jouw sportkleding al aan hebt en je sportspullen hebt klaargelegd, hoef je alleen maar van huis te vertrekken. De rest gaat daarna eigenlijk wel vanzelf. Denk daarom alleen aan die eerste stap. Voel je je niet goed als je bent vertrokken of heb je echt geen zin? Dan kun je gewoon weer terug naar huis gaan en je Netflix weer aanzetten. Maar de kans is klein dat je dat doet als je eenmaal vertrokken bent.

3. Ga voor paired sets

Misschien is het niet alleen maar luiheid, maar heb je het ook echt druk. Of misschien wil je gewoon graag het grootste deel van de middag op de bank hangen. Je kunt je work-out dan inkorten door oefeningen met elkaar te combineren tot paired sets. Uiteindelijk doe je even veel oefeningen en sets, maar je houdt minder lang pauze.

Lees alles over paired sets ->

4. Sport wat vaker thuis

Als je het lastig vindt om jezelf ertoe aan te zetten om naar de sportschool te gaan, kun je er ook voor kiezen om wat vaker thuis te sporten. Het is wel beter als je dan ook wat gewichten en/of weerstandsbanden in huis hebt, zodat je jouw work-out wel uitdagend maakt en steeds zwaarder kunt trainen.

Lees hier meer over trainen in de sportschool vs. thuis trainen ->

5. Beloon jezelf

Je kunt jouw motivatie een kleine boost geven door een beloning voor jezelf te bedenken na het sporten. Liever niet in de vorm van voeding, maar bijvoorbeeld een me-time momentje. Je kunt een lekker bad nemen, een maskertje doen, even naar de sauna gaan of jezelf belonen met een heerlijke massage. Zo zorg je ook meteen voor wat ontspanning nadat je jezelf hebt ingespannen.

6. Sport samen

Samen sporten motiveert enorm. Je wilt de ander niet laten zitten en het is natuurlijk ook ontzettend gezellig. Kijk daarom of je wat vaker met een sportmaatje kunt afspreken om te gaan sporten. Heb je geen sportmaatje? Dan kun je ook af en toe een groepsles doen, zodat je alsnog samen sport en je ook wel verplicht voelt om te gaan.

7. Bestel het KVV Magazine

In ons magazine vind je ontzettend veel praktische info over trainen en voeding, maar ook inspirerende verhalen en motiverende tips. Ideaal als je jouw motivatie een boost wilt geven én extra kennis wilt opdoen.

Meer info & bestellen ->

KVV Magazines voor vrouwen die aan krachttraining doen