Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

5 eenvoudige tips om toch gezond te koken als je echt geen zin hebt
10 augustus 2021 
in Voeding
3 min. leestijd

5 eenvoudige tips om toch gezond te koken als je echt geen zin hebt

We hebben allemaal wel eens een dag waarop we echt geen zin hebben om te koken. Je hebt bijvoorbeeld een lange werkdag achter de rug of juist een luie dag op de bank. Toch wil je graag iets gezonds eten, want je wilt wel richting je doelen blijven werken. Deze 5 eenvoudige tips helpen jou om toch een gezonde maaltijd op tafel te zetten als je écht geen zin hebt.

1. Maak een super simpel gerecht

Vaak willen we te veel, waardoor het best wel wat tijd en moeite kost om een gezonde maaltijd te koken. Dat is in principe helemaal niet erg, maar wel als je geen zin hebt en hier niet de motivatie voor kunt vinden. Zonde om dan te kiezen voor een afhaalmaaltijd, terwijl je ook een super simpel en gezond gerecht kunt maken. Misschien niet met groenten in alle kleuren van de regenboog, maar alsnog is het al snel veel beter dan de meeste afhaalmaaltijden.

Maak het jezelf dus niet te moeilijk als je geen zin hebt om te koken. Maak een snelle maaltijdsoep of een simpele pasta of eet tartaar of kip met wat groenten of rauwkost.

2. Wees niet te kieskeurig

Je houdt je maaltijd simpel door niet te kieskeurig te zijn. Voorgesneden groenten bevatten misschien wat minder vitamines en mineralen, maar hier zit nog steeds ruimvoldoende in. Hiermee kun je een stuk sneller een gezonde maaltijd op tafel zetten. Als je geen zin hebt om zelf een sausje te maken, kun je ook gewoon een kant-en-klaar sausje gebruiken. Zorg er altijd voor dat je wat sausjes in huis hebt die niet te veel calorieën bevatten.

3. Besef hoe beroerd je je voelt na een nutriëntarme maaltijd

En dan heb ik het niet alleen over het schuldgevoel dat je misschien hebt. Nee, ook echt over hoe je je lichamelijk voelt. Als je jouw lichaam niet voorziet van de juiste nutriënten, word je moe, duf en kun je zelfs klachten krijgen als hoofdpijn, buikpijn en diarree. Dat wil je niet toch?

Probeer daarom altijd toch iets gezonds te eten, ook als je kiest voor een pizza. Doe er dan zelf wat extra groenten op, eet er wat rauwkost bij en zorg dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Natuurlijk mag je ook af en toe wel een cheatmaaltijd eten, maar dan liever bewust en geniet er dan ook echt van.

4. Zorg dat je geen boodschappen hoeft te doen

Heb je weinig in huis en zou je eigenlijk boodschappen moeten doen? Als je al geen zin hebt om te koken, maakt dat het er niet makkelijker op. Kijk daarom eerst eens goed wat je wel in huis hebt. Met wat restjes, groenten in blik of uit de diepvries en een ei of blikje tonijn kun je vaak ook wel iets maken. Je kunt je voorbereiden op dit soort momenten door diepvriesgroenten en groenten in blik in te slaan en wat extra vlees te kopen en in te vriezen.

5. Maak extra en vries het in

Hoe fijn is het als je gewoon een gezonde maaltijd uit de vriezer kunt halen als je geen zin hebt om te koken? Daarom ben ik zelf ook zo'n fan van meal preppen. Ik kook zelf vaak al voor twee dagen en maak dan meteen een paar extra porties die ik kan invriezen. Zo heb je altijd gezonde maaltijden op voorraad!

Stap voor stap je leefstijl aanpassen en kilo’s verliezen

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen hoe je nu echt je leefstijl aanpast en kilo’s verliest. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste als je wilt afvallen? Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl aanpast en blijvend gewicht verliest.

In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherstel
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen

Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.