Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Krachttraining voor hardlopers: 9 beste fitness oefeningen
31 augustus 2021 
2 min. leestijd

Krachttraining voor hardlopers: 9 beste fitness oefeningen

Wil je jouw hardloopprestaties verbeteren? Je kunt jouw spieren versterken met krachttraining en zo betere resultaten behalen én blessures voorkomen. Wat is nu de beste krachttraining voor hardlopers? Hier vind je de 9 beste fitness oefeningen.

1. Squat

Dit is waarschijnlijk wel de meest bekende krachttraining oefening. En dat is niet voor niets: de Squat is een ontzettend goede oefening voor het trainen van je been- en bilspieren én je core.

2. Lunge

Ook de Lunge is een goede oefening voor je been- en bilspieren en daarom heel goed voor hardlopers die hun onderlichaam met krachttraining willen versterken.

3. Plank

Met de Plank train je jouw quadriceps (voorzijde van je dijen) ook iets, maar bij deze oefening draait het voornamelijk om je core. Dit is het centrum van je lichaam en bestaat uit je buikspieren, rugspieren, bilspieren en bekkenbodemspieren. Een sterke core vergroot je stabiliteit en je belastbaarheid. Hierdoor presteer je beter en is de kans op blessures kleiner.

4. Bird Dog

Net als de Plank is de Bird Dog een goede oefening voor het versterken van je core. Daarbij versterk je hiermee ook je ruggengraat.

5. Romanian Deadlift

Dit is een fitness oefening voor de achterkant van je dijen (hamstrings) en je billen.

6. Calf Raise

Als je gaat kijken wat de beste krachttraining voor hardlopers is, moet daar ook een oefening voor je kuiten bij zitten. Een goede oefening voor sterke kuiten is de Calf Raise.

7. Glute Bridge

Met de Glute Bridge train je jouw onderrug én je bilspieren.

8. Step Up

De Step Up is een goede fitness oefening voor je beenspieren en je bilspieren. Daarnaast train je hiermee je explosiviteit, je stabiliteit en je evenwicht.

9. Side Lying Clam Shell

Bij de Side Lying Clam Shell ligt de focus op je heupabductoren. Met sterke heupabductoren blijft je beenas stabieler tijdens het hardlopen. Hiermee kun je een hardlopersknie voorkomen.

Optimaal resultaat behalen

Met alleen deze krachttraining oefeningen ben je er nog niet. Welke oefeningen ga je hieruit kiezen? Hoe deel je ze in je schema in en hoeveel dagen per week ga je trainen? Hoeveel sets en reps kun je het beste doen en hoe haal je het optimale uit je training? Om echt goed van start te gaan en optimaal resultaat te behalen raad ik je onze hardcopy Powervrouw Bundel aan.

Hierin leer je stap voor stap hoe je jouw eigen persoonlijke trainingsschema maakt en zo je eigen coach kunt zijn. Ook leg ik je uit hoe je het meeste uit je trainingen haalt. Maar dat is niet het enige: je leert tevens hoe je jouw voedingspatroon stap voor stap aanpast, hoe je jezelf motiveert en je gedrag verandert en hoe je optimaal kunt herstellen.

Alle informatie die je nodig hebt als vrouwelijke krachtsporter gebundeld in een prachtig vormgegeven hardcopy boek, waarmee je gegarandeerd jouw bodygoals behaalt.

Meer info & bestellen

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.