Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Dit zijn de 6 beste weerstandsband oefeningen voor je benen en billen
25 maart 2021 
1 min. leestijd

Dit zijn de 6 beste weerstandsband oefeningen voor je benen en billen

Hoe kan je jouw benen en billen thuis trainen als je geen of weinig gewichten in huis hebt? Heel simpel: met weerstandsband oefeningen! Weerstandsbanden kan je makkelijk opbergen en zijn ook nog eens goedkoop. Je kan hier veel verschillende krachttraining oefeningen mee doen, dus het is zeker een aanwinst. Hieronder vind je de 6 beste weerstandsbandoefeningen voor de benen en billen.

Pulse Squat

De Squat is een ontzettend goede oefening, maar vaak is het lastig om deze oefening thuis zonder gewicht zwaar genoeg te maken. Gelukkig zijn er ook Squat weerstandsband oefeningen voor de benen en billen die ook zonder gewicht al een redelijk zwaar zijn. De Pulse Squat is er hier één van. Hierbij blijf je de squathouding onderin vasthouden en 'bounce' je wat op en neer. Je spieren blijven de hele tijd onder spanning staan, waardoor de oefening redelijk zwaar is. Je traint hiermee je quadriceps, hamstrings, bilspieren en core

Glute Bridge

Als je jouw billen goed wilt trainen, is de Glute Bridge een van de beste oefeningen. Je traint hier echter niet alleen je billen mee, maar ook je benen en je onderrug. Er zijn verschillende varianten van deze oefening. Je kan deze oefening ook met één been tegelijk uitvoeren, waardoor het zwaarder wordt.

Lateral Walk

Dit lijkt misschien een wat vreemde en ook simpele oefening. Maar toch is de Lateral Walk zeker wel een goede weerstandsband oefening voor de benen en de billen. Hierbij ligt de focus met name op de glutes, maar je traint er ook de binnenkant en buitenkant van je dijen mee.

Lunge

De Lunge is een goede compound oefening en behoort ook tot de beste weerstandsband oefeningen voor je benen en billen. Bij deze oefening ligt de focus voornamelijk op de quadriceps en de bilspieren, maar je traint hier ook de hamstrings, kuiten en core mee.

Leg Extension

Je kent de Leg Extension misschien wel van het apparaat in de sportschool. Hiermee isoleer je de quadriceps. Maar wist jij dat je deze oefening ook thuis kan doen met een weerstandsband? Hoe je dat doet zie je in de video hieronder.

Leg Curl

Ook de Leg Curl kan je gewoon thuis doen, zolang je maar een weerstandsband hebt. Hierbij ligt de focus geheel op de hamstrings. Wil je deze weerstandsband oefening nog wat zwaarder maken? Houd dan een dumbbell tussen je voeten geklemd.

Maak je eigen trainingsschema

Wil je weten wat de beste fitness oefeningen zijn en hoe je de juiste oefeningen selecteert? Leer hoe je stap voor stap je eigen trainingsschema maakt met onze Powervrouw Bundel. In dit hardcopy boek vind je alle info over training, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt.

Bekijk dit boek ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.