Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Zó maak jij meer spiermassa aan: 3 eenvoudige tips
18 januari 2020 
1 min. leestijd

Zó maak jij meer spiermassa aan: 3 eenvoudige tips

Je traint waarschijnlijk voor een strakker lichaam met mooie vormen. Je wilt dus meer spiermassa. Natuurlijk is het fijn als je snel resultaat ziet. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw lichaam meer spiermassa opbouwt?

De mate waarin je spiermassa opbouwt is afhankelijk van veel verschillende factoren. De ene factor speelt hierbij een belangrijkere rol dan de andere. Wij hebben in dit artikel een aantal eenvoudige en makkelijk toe te passen tips voor jou op een rijtje gezet.

Lees hier hoeveel spiermassa je maandelijks kunt opbouwen ->

1. Begin je dag met een eiwitrijk ontbijt

Veel vrouwen vinden het lastig om hun hele voedingspatroon in één keer aan te passen. Dat is ook niet zo vreemd, want je hebt maar een beperkte hoeveelheid wilskracht op een dag. Begin daarom eerst alleen met het ontbijt.

Voeg hieraan eiwitrijke producten toe en zorg ervoor dat het minimaal 20 gram eiwitten bevat. Je vult zo direct de eiwitten aan die tijdens de nacht zijn afgebroken. Daarbij krijg je met minimaal 20 gram eiwitten voldoende van het aminozuur leucine binnen, waardoor je de spiereiwitsynthese maximaliseert.

Maak eens dit lekkere, eiwitrijke ontbijt ->

2. Train meerdere keren per week

Zowel voor beginners als gevorderden is het aan te raden om meerdere keren per week aan krachttraining te doen. Als je slechts één keer per week of minder traint, zullen je spieren minder snel wennen aan de oefeningen. Je zult vaak last krijgen van spierpijn en je techniek zal niet snel vooruit gaan.

Wil je weten hoeveel dagen per week jij het beste kunt trainen? Lees dan in dit artikel hoeveel rust je moet nemen tussen twee work-outs en welke trainingsfrequentie voor jou ideaal is.

3. Ga elke week omhoog in gewicht of herhalingen

Als je vooruit wilt blijven gaan, zal je meer moeten doen. Je spieren hebben steeds een prikkel nodig om sterker te worden en meer massa te krijgen. Dit doe je niet door te wisselen van oefeningen. Het is juist beter om dezelfde bewegingen te blijven te doen. In plaats daarvan maak je elke training iets zwaarder door het gewicht of de herhalingen te verhogen. Doe dit in kleine stapjes, zodat je dit wekelijks kunt blijven doen en geen blessures oploopt.

Lees hier alles over progressive overload ->

Lees in dit blog hoe zwaar je moet trainen ->

In het KVV Magazine kun je nog veel meer lezen over krachttraining en in elke editie vind je ook een trainingsschema en een weekmenu. Het magazine staat vol no-nonsense info, inspirerende verhalen en praktische tips. Leuk om te lezen, motiverend en je leert hoe je sneller en makkelijker jouw bodygoals behaalt!

Heb jij jouw exemplaar al gereserveerd?

=> Meer info & reserveren

KVV Magazines voor vrouwen die aan krachttraining doen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.