Afvallen met je lievelingseten

Gepubliceerd: 30 december 2021

Laatst geüpdatet: 18 mei 2022

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

We maken afvallen vaak heel moeilijk voor onszelf. We volgen een streng dieet met veel restricties en mogen niet meer de dingen eten die we zo lekker vinden. Geen wonder dat we het vaak ook niet volhouden… Gelukkig kan het ook anders. Met deze 3 tips kun jij afvallen terwijl je elke dag geniet van jouw lievelingseten.

Tip 1: Plan genietmomentjes in

Ook als je aan het afvallen bent, mag je echt wel af en toe genieten. Het moet ook leuk blijven toch? Een stukje chocola, een bakje chips of een koekje af en toe kun je echt wel in je macro’s inpassen. Plan dit in ieder geval een paar momenten per week in.

Heb je op een ander moment echt trek in iets lekkers wat niet zo gezond is? Neem dit dan ook gewoon, maar ga voor een kleine portie (laat de rest in de kast). Geniet hier ook echt van. Je hoeft je niet schuldig te voelen, want dan is het geen genietmomentje meer. En een paar keer per week iets eten buiten je voedingspatroon om zal je resultaten vrijwel niet in de weg staan.

Tip 2: Kies voor lekkere gerechten

Je lievelingseten bestaat waarschijnlijk niet alleen uit snacks, zoals chips, taart en koek. Waarschijnlijk zijn er ook wel een paar gerechten die je echt heel lekker vindt. Bijvoorbeeld pasta bolognese, champignonsoep, brood met pindakaas of yoghurt met aardbeien en banaan.

Deze gerechten kun je makkelijk op een gezonde manier bereiden, waardoor je hier ook lekker van kunt genieten met je nieuwe voedingspatroon. Je hoeft echt niet alleen maar sla en crackers met kaas te eten…

Ga je minder koolhydraten eten en wil je meer groenten binnenkrijgen? Maak je pasta dan met linzenpasta en pureer een courgette door de saus. Combineer één broodje pindakaas met een bakje magere kwark en een stuk komkommen bij de lunch. En kies voor magere yoghurt en doe hier een halve in plaats van een hele banaan door.

Met wat kleine aanpassingen kun je zo nog steeds blijven eten wat je lekker vindt en eet je toch een stuk gezonder. Zorg dat elke dag minstens een van je maaltijden bestaat uit een gerecht dat je heel lekker vindt. En kijk of het lukt om dit bij meer maaltijden te doen. Zo kun je elke dag genieten van je lievelingseten!

Tip 3: Probeer niet alles na te maken

Vaak lijkt het een goed idee om bepaalde snacks na te maken, maar dan een gezonde(re) versie. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde soorten taart, ijs of chips. Het kan ook heel goed zijn om dit te doen, want er komen echt wel lekkere dingen uit. Maar als je heel specifiek een bepaald product probeert na te maken en ook verwacht dat het daarnaar smaakt, valt dit vaak tegen.

Probeer daarom niet een specifiek product na te maken, maar geniet gewoon af en toe van dat product zelf. Anders sta je uren in de keuken, valt het resultaat tegen en eet je dat product waarschijnlijk alsnog. Natuurlijk kun je wel gezond ijs of een gezonde taart maken, maar doe dat dan omdat je die versie wilt proberen. Niet omdat je eigenlijk een ander soort ijs of taart verwacht.


Wil je graag afvallen met krachttraining, maar weet je niet waar je moet beginnen? In ons KVV Magazine vind je no-nonsense info en tips over afvallen, voeding en krachttraining. Haal inspiratie uit de verhalen van andere vrouwen die al vele kilo’s zijn afgevallen door naar de sportschool te gaan en hun voeding aan te passen.

Bovendien kun je gebruik maken van de handige trainingsschema’s: handig als je nog niet zo thuis bent in het krachthonk. Zo maak je een vliegende start in de sportschool.

Bestel het KVV Magazine hier

Anderen lezen ook:

Dit is wat jij nodig hebt om je bodygoals te behalen

Powervrouw Bundel 1

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Gerelateerde blogs:

Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Insert Content Template or Symbol
100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid